Kako pravilno napraviti čia semenke

       
Foto: Jollywoman

Bogate su vlaknima i belančevinama, pa tako mogu sprečiti upale u želucu. 

Iako se kašika čia semenki ne čini puno, semenke u dodiru sa tekućinom nabubre i višestruko povećaju volumen (do 27 puta svoje težine) i nastaje gusta smesa nalik gelu. Dakle, čia semenke nikada ne treba jesti suve, nego omekšane– kako ne bismo podcenili njihovu masu. Osim toga, kad čia nabubri, vrlo zasiti pa je idealna za sve koji žele smršati. Dakle, omekšajte je u vodi, a ako želiš dodatni ukus, onda u mleku od pirinča, badema ili soje. Kad nastane gel, možeš ga umešati u voćni smuti.

Probajte ovaj zdravi smuti koji će pomoći da otopite kilograme:

Sastojci:  50 g čia semenki ; 400 ml vode; 2 kašičice putera od kikirikija; 250 g jogurta.

Priprema: Za gel od čia semenki najpre pomešajte čia semenke sa 300 ml vode i ostavite da odstoji oko 15 minuta (povremeno promešati) da se semenke povežu s vodom i da više ne plivaju na površini. Ostavite potom da odstoji preko noći. Mešavinu stavi s ostalim sastojcima u mikser i smuti je gotov.

Autor: nsuzivo.rs

 

 

Komentari: