Foto: ABC

Kako biste smanjili rizik od srčanog i moždanog udara, trebalo bi imati seks tri puta nedeljno, pokazalo je najnovije istraživanje Kraljevskog univerziteta u Belfastu.

Ženama je seks pozitivan, jer jača mišiće karličnog dna što smanjuje rizik od inkontinencije, koja pogađa jednu od četiri žena starijih od 40 godina. Tokom seksa ti mišići se stežu, pa ih to jača. Za jačanje ovih mišića preporučuje se pritisnuti ih osam puta zaredom, a tokom seksa stisnućete ih barem dva puta više.

Orgazam ženama može pomoći i ako pate od jakih menstrualnih tegoba, jer kontrakcija mišića materice oslobađa od napetosti.

Foto: Muscle & Fitness

Redovni seks pomaže i kod problema s nesanicom i tako jača imuni sistem, jer je telu, da bi besprekorno funkcionisalo, potreban kvalitetan odmor.

“Nakon orgazma otpušta se hormon prolaktin, odgovoran za osećaj opuštenosti i potrebe za snom”, objašnjava dr Šini Ambardar s Univerziteta u Kaliforniji. Upravo zbog prolaktina nakon seksa se lakše i brže utone u san.

Redovno vođenje ljubavi može vas pomladiti i do sedam godina, pokazala je studija Univerziteta u Edinburgu. Za ovo je važnije ipak da ste zaljubljeni jedno u drugo kao prvog dana.

Seks na muškarce deluje kao sedativ od 2-3 miligrama, što je razlog zašto im se nakon tog čina spava, a ženama pomaže u borbi protiv depresije. Takođe, muškarci su više nego skloni jutarnjem seksu, jer je u to doba testosteron na najvišem nivou.

Autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments