Ukoliko poričete da ste u nezdravoj vezi, to može dovesti do nepremostivih razlika i brojnih psiholoških problema u budućnosti.

Kako prepoznati toksičnu vezu?

  1. Česte žučne svađe: Svaki par se s vremena na vreme posvađa i to je sasvim normalno. Međutim, ukoliko se vaš odnos svodi iključivo na žučne preprirke kojima nema kraj, znajte da je taj odnos nezdrav i bolje ga završite.
  2. Takmičenje: Ukoliko stalno gledate ko je nešto bolje uradio, ko je koliko potrošio i ako stalno težite da se takmičite sa partnerom u svakom polju, to je znak toksične veze.
  3. Strah od razgovora: Otvoren i iskren odnos je ključan faktor zdrave veze. Razmislite da li želite da nastavite vezu sa dotičnom osobom, ukoliko se bojite da podelite neke tajne i važne stvari u vezi sa vama.
  4. Sebičnost: Ukoliko vam partner u toku dana ne pada na pamet i sebe uvek stavljate na prvo mesto, vaš odnos je daleko od idealnog. Isto važi i ukoliko primetite da je partner sebičan.
  5. Kako se osećate? Ako osećate da ništa ne radite dobro i ne možete da usrećite partnera ili obrnuto, vašoj vezi je došao kraj.
  6. Nepoverenje: Ljubomora i manjak nepoverenja i te kako može da loše utiče na partnerski odnos.

 

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments