Sanjar majice; foto: Nataša Kapetan

Novosađanka u srcu, a sada Zemunka, Aleksandra Radić, svestrana je dizajnerka. Uz njene kreacije na kojima se nalaze Milena Dravić, Vlada Divljan, sve njene ptice, sve njene zvezde, biljke, možete biti Džon Travolta. Ali, ne samo to. Možete biti opet dete ili darovati dete krpenim igračkama koje izrađuje. 

Aleksandra, koju zovu Sanja, je završila školu za dizajn “Bogdan Šuput” u Novom Sadu i odatle njena kreativnost i svestranost. Odatle, zaključujem ja, njen brend Sanjar Illustrations spaja i njeno “drugo ja” i sanjati kao najlepšu radnju i glagol. Njen stil života i ljubav za sva vremena je crtanje, koje se prenelo i na garderobu. A o njenim Sanjar printovima za NS Uživo portal rekla je:

-Na mojim crtežima se sve vrti oko kombinacija boja, uklapanja oblika i linija, koje uglavnom dovodim do ivice jednostavnosti. Volim jake boje i kontraste, i koristim sve one prednosti koje pruža digitalno crtanje, od kojih je jedna beskonačno mnogo nijansi boja i jednostavnost menjanja istih- započela je Aleksandra i dodala da su joj omiljeni za crtanje portreti i ptice, a veoma izazovne su joj personalizovane ilustracije.

Sanjar majice; foto: Nataša Kapetan
Majice su zaživele kada je objavila crtež Vlade Divljana i time mu udahnula novi život. Sa ovom majicom svi su pomalo šmekeri.
-One su sto posto pamučne, boje crteža su takođe veoma verno prenesene na njih, a sa pravilnim održavanjem su i dugotrajne. Moja preporuka je da se peru na 30-40 stepeni kako bi što duže bile upečatljive- nastavlja ilustratorka.
Kako bi im dala svoj pečat, a i zbog praktičnosti, na podvrnute rukave veštom rukom ušiva bele dugmiće- tako podvijeni rukavi mogu da služe za cigaretu (ako je ne stavljate iza uveta), petoparce od kusura, a ko zna, možda neko u majicu sa Divljanom ubaci i prsten. Varijante su svakakve.
Heart shaped dolls; foto: Nemanja Dimitrić/www.nemanjadimitric.com
Brend Heart Shaped Dolls nastaje pre dve godine, kao njen beg od stresa na tadašnjem poslu.
-Lutke su namenjene malo starijoj deci, od 4 godine pa na više, ali i odraslima. Mnogi poručuju personalizovane lutke koje radim na osnovu njihovih fotografija iz detinjstva, ali i iz sadašnjosti- otkriva nam Aleksandra.
Aleksandra sa svojom lutkom; foto: Jelena R. (Ecikej foto)
Lutke su dugačke oko 40 centimetara, a sirene skoro 50, čvrsto su punjene, šavovi su dupli, a odeća uredno sašivena. Pored lutaka, izrađuje i životinje, koje su praktične i za bebe. Ono što njene igračke čini unikatnim je da sve imaju izvezeno srce.
-Od materijala najviše koristim pamučno platno. Igračke pakujem u platnene vrećice na koje prethodno izvezem ime osobe kojoj je namenjena. Sve igračke pre slanja perem, što meni dođe kao kontrola kvaliteta, a i do kupca stignu mirišljave i spremne za igru. Dozvoljeno je mašinsko pranje, na programu za osetljive tkanine, upakovane u pripadajuću vrećicu- otkriva nam Sanja.
Ako ste i dalje u potrazi za unikatnim poklonima, Aleksandru možete kontaktirati na društvenim mrežama i poručiti lutke i majice za sebe i vama drage.
Autor: Ivona Karan
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments