Dodela dečjih auto-sedišta u Domu zdravlja Novi Sad

Foto: BMW / Promo

Povodom obeležavanja Međunarodnog dana porodice, u utorak, 15. maja, u Domu zdravlja Novi Sad (Bulevar cara Lazara br. 75) biće podeljeno petnaest auto-sedišta za roditelje.

Petnaest besplatnih auto-sedišta namenjeno je roditeljima koji su nakon prijave i provere da li ispunjavaju uslove, odslušali predavanja koja su u okviru aktivnosti Centra za promociju bezbednosti saobraćaja održana polaznicama Škole za trudnice Doma zdravlja „Novi Sad“.

Deset auto-sedišta iz svojih sredstava obezbedio je Dom zdravlja “Novi Sad” i data su Centru za promociju bezbednosti saobraćaja na korišćenje.

Dom zdravlja „Novi Sad” je pre dve godine potpisao ugovor o poslovno-tehničkoj saradnji sa Centrom za promociju bezbednosti saobraćaja, a koji je u vezi sa Kancelarijom za dečja auto- sedišta. Cilj je pomoć budućim roditeljim, koji će  kroz predavanja steći znanja i veštine kako da tokom vožnje maksimalno zaštite svoju decu.

Kancelarije za dečja auto-sedišta je prva i jedina takve vrste u Srbiji, a trenutno funkcioniše kao deo projekta “I mladost i mudrost” koji finansira OPENS2019.

Pored Doma zdravlja, projekat su podržali i Grad Novi Sad i Agencija za bezbednost saobraćaja, a istraživanje koje je sproveo Centar za promociju bezbednosti saobraćaja pokazalo je da se više od 90% dečjih auto-sedišta neispravno koristi.

Od početka rada Kancelarije, predavanja u okviru Škole za trudnice, koja se realizuju dva puta mesečno, odslušalo je više od 1300 roditelja.

autor: nsuzivo.rs

PODELI
Pravila komentarisanja:

Portal nsuzivo.rs zadržava pravo izbora, brisanja ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Komentari koji sadrže uvrede, pretnje drugim licima, vulgarno izražavanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju neće biti objavljeni.

Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove portala nsuzivo.rs, već isključivo stavove samih autora.

Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Komentari:

Budite prvi koji će komentarisati vest!