Gustav Ajfel u Novom Sadu: Novosadska ranžirna stanica (VIDEO)

       
Foto: Youtube printscreen

Da li znate da je stara ranžirna železnička stanica u Novom Sadu, izgrađena 1911. godine, nastala po nacrtima i projektu čuvenog francuskog inženjera i graditelja Gustava Ajfela?

Ova ranžirna železnička stanica u kojoj se sastavljaju i rastavljaju teretni vozovi, nalazi se na današnjem Bulevaru Evrope (Železnička kolonija 17) i predstavlja važan i jedinstven spomenik industrijskog razvoja Novog Sada i celog regiona.

Novosadska ranžirna stanica

Novosadska stara ranžirna stanica može, po uzoru na slične lokacije u Evropi, obogatiti turističku i kulturnu ponudu Novog Sada, ukoliko se bude radilo na njenom očuvanju. Stanica je trenutno svrstana u Program zaštite spomenika kulture, što znači da se ne sme ništa menjati, prepravljati, niti rušiti.

Ova stanica služila je i kao depo istrošenog železničkog voznog parka. Stanica je danas puna starih lokomotiva i vagona, od kojih neki imaju muzejsku vrednost. Opremljena je posebnom grupom koloseka (ukupno 26), koji su služili za opremanje i manevrisanje vozova.

Tada, koristili su se tzv. lokomotive manevarke koje su vukle ili gurale vagone. Stanica je jedinstvena i po tome što poseduje dijametralnu okretnicu polukružnog oblika, sa 22 šinske trake koje vode u boksove.

Ajfel u Vojvodini

Konstruktor i graditelj novosadske ranžirne stanice bio je Gustav Ajfel, još pre Prvog svetskog rata. On je zaslužan i za gradnju drugih objekata na teritoriji Vojvodine. Učestvovao je u projektovanju i izgradnji brodske prevodnice na kanalu u Bečeju, kao i velikog gvozdenog mosta preko Tise, u Zrenjaninu. Most je rasklopljen 1969. godine.

 

1
Komentari:

1 Komentara
0 Replika
0 Pratioci
 
Najviše reakcija
Najposećenija diskusija
1 Autori komentara
najnoviji najstariji najviše glasova
Dejan

Kao i Velikog gvozdenog mosta preko Begeja, u Zrenjaninu.
comment image