Prvi međunarodni festival kobasice Dunavske regije biće održan od 8. do 10. februara u Master hali i na otvorenom prostoru Novosadskog sajma.
Festival će okupiti timove iz podunavskih zemalja, pa će tako osim Srbije, učestvovati i predstavnici Mađarske, Rumunije, Slovačke.
Tokom tri dana Festivala organizovana je prodaja suhomesnatih proizvoda, sireva, vina.
Festival je otvoren od 9 do 22 časa, svečano otvaranje zakazano je za 13 časova.
Takmičenje u pravljenju kobasica za građanstvo planirano je 9. februara, a za medije 8. februara.
Ekipa iz Mađarske, olimpijski i svetski prvaci u pripremanju mađarske pečene kobasice i svinjskog i ovčijeg perkelta, ponudiće posetiocima i gostima Festivala da na licu mesta probaju ove čuvene specijalitete. Predstavnici Srbije i Mađarske demonstriraće različite načine obrade mesa prilikom svinjokolja.
Posetioce i izlagače zabavljaće tokom dana tamburaši i folklorne grupe, a u večernjim terminima koncerte će održati Garavi sokak, Zvonko Bogdan i tamburaški orkestar Đorđa Čavića.
Autor: nsuzivo.rs