Претрага
Close this search box.

Tribina “Istine i zablude o konzerviranju hrane” na Tehnološkom fakultetu

Tribina “Istine i zablude o konzervisanoj hrani” održaće se u sredu, 17. aprila u amfiteatru Tehnološkog fakulteta Novi Sad sa početkom u 18 časova.

Tribina je namenjena svima koji bi želeli da saznaju nešto više o konzervisanoj hrani. Moderator tribine će biti doc. dr Marija Jokanović.

Prof. dr Vera Lazić, prof. dr Aleksandra Tepić Horecki, prof. dr Mirela Iličić na tribini će govoriti o sledećim temama:

  • Konzervisanje: Korist ili Šteta? Nekad i sad
  • Dodaci vs. Aditivi (E brojevi) vs. Konzervansi
  • Znači Quantum satis?
  • Konzerva vs. Limenka
  • Plastična ambalaža: štetna ili ne?
  • Biorazgradivost vs. ambalaža
  • Kako najukusnije začiniti šunku, sir…?
  • “Buđave” kobasice, sirevi, pekmezi… – zdravstveno bezbedno ili ne?
  • Zašto dodajemo bakterije u hranu?
  • Probiotici vs. Prebiotici
  • Budućnost bioaktivnih komponenata u hrani

Tehnološki fakultet Novi Sad ove godine proslavlja 60 godina postojanja i okviru obeležavanja ovog značajnog jubileja tokom cele godine organizuje niz manifestacija namenjenih stručnoj i naučnoj javnosti, đacima srednjih škola, kao i široj populaciji. Svaki mesec je tematski posvećen određenoj tehnološkoj oblasti koja se izučava i razvija na Fakultetu. April smo posvetili inženjerstvu konzervisane hrane sa temom meseca “Hrana u fokusu”.

Autor: nsuzivo.rs

Tagovi:

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti