Претрага
Претрага
Close this search box.

Dragoslav Vuković priveden zbog šverca nafte?

Foto: Žurnal / M. Gavrilović

Kako portal NS Uživo nezvanično saznaje, bizismen Dragoslav Vuković navodno je priveden zbog njegove umešanosti u poslove kriumčarenja nafte.

Podsećamo, juče smo objavili vest da su državljanin Ukrajine i dvojica Srba uhapšeni zbog osnovane sumnje da su pokušali da prošvercuju naftu i na taj način izbegnu plaćanje poreskih i carinskih dažbina.

Sumnja se da su njih trojica, u noći između 19. i 20. jula ove godine, u pograničnoj oblasti na Dunavu kod Bogojeva, iz Hrvatske u Srbiju prokrijumčarili u tankeru oko 575 tona nafte-evrodizela.

Ko je Dragoslav Vuković?

Vuković je Novosadskoj javnosti poznat kao nekadašnji predsednik Nadzornog odbora FK Vojvodine. Mediji su danima pisali o Vukoviću i Voši, pošto je izbio skandal jer je Dragoslav Vuković tvrdio da je oštećen od strane kluba, uzimajući u obzir da je upravo on finansijski pomagao njegov rad. Dok su sa druge strane, tadšnji čelnici Vojvodine govorili da je Vuković naneo finansijsku štetu klubu, prisvojivši novac koji mu navodno ne pripada.

Takođe, Vukovićev mandat obeležilo je i sukob sa navijačima kluba, koji su njega i predsednika kluba Dušana Mijića, prozivali zbog katastrofalnog rezultata od 0:5 na utakmici Vojvodina-Spartak.

Stanovnicima naselja Veternik, Dragoslav Vuković poznat je i kao vlasnik “Vuković” benzinske pumpe.

Oni bolje upućeni u aktivnosti nekadašnjeg Zemunskog klana, sećaju se imena Dragana Vukovića, kog su članovi klana kidnapovali i za njegovu slobodu tražili otkup od dva miliona evra. Prema navodima pojedinih medija tog vremena, Vukovićev brat je celokupnu sumu prikupio za nešto manje od pet sati.

Vuković je ispričao da je posle sedeljke u jednom novosadskom kafiću ušao u svoj automobil i da je tada vozilu prišao čovek u policijskoj uniformi.

“Čim sam izašao iz automobila udario me je pištoljem u glavu. U tom trenutku došla su još trojica, savladali me, ulepili selotejp trakom, ubacili u njihovo vozilo i odvezli u nepoznatom pravcu. Na odredištu su mi stavili lisice na ruke i nekoliko puta me udarili u glavu. Isteklo mi je mnogo krvi, pa sam počeo da drhtim. Nešto kasnije dali su mi mobilni telefon i rekli da zovem koga hoću, da kažem da sam otet i da trebaju da isplate pet miliona maraka. Rekao sam da nemam tolike pare i da jedva mogu da skupim dva miliona. Opet su me izudarali, a onda sam zvao brata i objasnio mu o čemu se radi” – svedočio je Vuković.

Prema njegovim rečima, kada su pare isplaćene otmičarima, ovi su ga strpali u automobil i izbacili na njivu kraj autoputa Beograd – Novi Sad. Tu je ubrzo došao Vukovićev brat i odvezao ga kući. Dragoslav je ispričao da su petnaestak dana posle otmice usledili telefonski pozivi, pretnje i zahtevi da isplati dodatnu sumu novca.

Autor: nsuzivo.rs

Tagovi:

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare
Gost
Jovo
25.07.2018 13:50

Tek sad pao!?!? Pa on to radi vise od 10godina, opste poznata stvar!!!

Gost
smi
01.08.2018 15:36

govno jedno,i on i njegova firma. radiio sam kod njega i znam sta je i koja je to banda…. jedino pozitivno je to sto naprave bas lepu proslavu za decu sa sve paketicima i deda mrazom…..

Povezane vesti