Претрага
Претрага
Close this search box.

Novosađanin osvojio drugo mesto na Međunarodnom takmičenju u Girevoj sportu

Novosađanin Nemanja Najvirt osvojio je drugo mesto na Međunarodnom takmičenju u Girevoj sportu (poznatijem kao Kettlebell), koje je održano 17. novembra u mađarskom gradu Gyor.

Na “Waksc Grand Prix Series” kako glasi naziv ovog velikog takmičenja, Najvirt je došao u pratnji svog trenera Aleksandra Miletića iz sportskog udruženja “Girevik Novi Sad.”

Nemanja Najvirt takmičio se u disciplini “Long cycle 2×20 kg” a u Mađarsku je stigao sa namerom da odbrani titulu šampiona, koju je na prethodnom internacionalnom takmičenju “Serbia Open” osvojio pred domaćom publikom.

Međutim, usled nepovoljnih zdravstvenih okolnosti, mučnine i malaksalosti, zlatni Novosađanin nije uspeo da ostvari svoj cilj. Bio je prinuđen da se, kako sam kaže, zadovolji drugim mestom. Njegov sportski duh i želja za pobedom nisu mu dozvolili da propusti priliku za odbranu titule, iako mu je sugerisano da nije u stanju da se takmiči.

Nemanja je uspeo da napravi čak 82 izbačaja za 8 minuta, koliko je trajao njegov pokušaj. Nakon toga, bio je prinuđen da završi svoju priliku zbog nedostatka snage. Ipak, to je bilo više nego dovoljno da ovaj Limanac u Novi Sad donese srebrnu medalju.

Inače, Disciplina “Long cycle” traje ukupno 10 minuta. Za to vreme, takmičari imaju cilj da urade najviše nabačaja i izbačaja ruskih zvona. Za svojih 8 minuta nastupa, Najvirt je ukupno nabacio i izbacio preko 6 tona težine.

Osnivač Audi kluba Srbija

Tridesettrogodišnji Nemanja Najvirt, pored sporta, gaji veliku pasiju prema nemačkom proizvođaču automobila. Svoju strast i hobi pretočio je u udruženje ljubitelja brenda sa četiri prstena. Danas, skoro 9 godina nakon osnivanja, Audi klub Srbija predstavlja najrazvijeniji i najaktivniji klub poklonika jedne automobilske marke u našoj državi, ali i šire. Klub okuplja preko 6.000 članova iz Srbije i regiona.

Suprug i otac dvoje dece, Najvirt ističe da je cilj kluba porodično druženje, umrežavanje, razmena znanja i iskustava, kao i dobra zabava, koja je sastavni deo svakog okupljanja. Sve ove aktivnosti praćene su nizom pogodnosti koje se članstvom u klubu ostvaruju.

Spremamo se za naredno takmičenje

Najvirt ističe da ovog puta nije imao sreće. Iako je bio spreman za takmičenje, zdravsteni problemi su ga udaljili od prvog mesta. Prema njegovim rečima, među ljudima u timu sada vlada još veća želja da se na narednom takmičenju Nemanja vrati na najviše postolje.

Veliku zahvalnost za ostvarene uspehe u karijeri iskazuje svom treneru Aleksandru Miletiću, čoveku koji ga je uveo u ovaj sport i od nagrađivanog veslača napravio srpskog šampiona u podizanju ruskih zvona.

Autor: nsuzivo.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti