Vučević: Sve rađeno da se oteža poseta Kosovu

       

“Blokade i ugrožavanje bezbednosti tokom posete predsednika Vučića Kosovu pokazuju da albanska strana nije u stanju da učestvuje u organizaciji dogovorenog, kao ni da izdrži politički pritisak”, izjavio je danas gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

On je dodao da je rađeno sve da se oteža čak i deo posete koji se dešava severno od Ibra.

To pokazuje da albanska strana nije u stanju da učestvuje u organizaciji onog što je ranije dogovoreno, da nisu u stanju da izrže politički pritisak i aktivizam koji je Srbija pokazala dolaskom Aleksandra Vučića na Kosovo i da ispoštuju ono što su najavili da će biti urađeno“, rekao je Vučević.
Kako je istakao, ovo nije samo test za Albance, već i za Evropu i Međunarodnu zajednicu.

Pretpostavljam da ćemo opet čuti neke blago iritirajuće izjave iz Brisela da pozivaju obe strane na uždrzanost i slično, da se obe strane uzdrže od provokacija. Ne znam kakve, sa srpske strane nijedna izjava nije bila provokativna”, rekao je Vučević.

On je rekao da je lepo videti koliko ljudi je došlo na trg u Kosovskoj Mitrovici da pozdravi i čuje obraćanje predsednika.

Sve je rađeno da se oteža čak i ovaj deo posete koji se dešava severno od Ibra. Možemo biti ponosni na predsednika, naš narod na Kosovu, koji je hrabar i dostojanstven. Hajde samo na sekund da se zamislimo kako je njima svaki dan i kako je živeti u enklavama”, rekao je Vučević.

Kako je istakao, Vučić je pokazao da je hrabar i odlučan političar, da ima podršku Srba i da štiti njihove interese.

Autor: Dnevnik.rs

Komentari: