Претрага
Претрага
Close this search box.

POČELO JE! Pomama za polovnim udžbenicima u Novom Sadu

Foto: N1
Kako je nova školska godina sve bliže, poslednjih dana radnici u knjižarama imaju pune ruke posla. Reporter portala NS Uživo obišao je više radnji sa polovnim i novim udžbenicima i uverio se u jedno, knjižare u kojima se prodaju korišćeni udžbenici su već sada gotovo pune ljudi, dok u one sa novim knjigama tek po neko uđe.

Prodavac polovnih udžbenika u Dunavskoj ulici kaže da se zainteresovanost iz godine u godinu ne menja, standarno je velika, kao i da se većina roditelja odlučuje za kupovinu polovnih udžbenika, jer za cenu jednog kompleta novih knjiga mogu kupiti bar dva kompleta polovnih.

-Iz godine u godinu beležimo odličnu potražnju. Cene se nisu menjale u odnosu na godine za nama. Udžbenici se uglavnom kreću od 350 do 500 dinara, u zavisnosti od izdavača- ističe prodavac.

Iz razgovora sa jednom mamom, koja sprema troje učenika za školu, dobijamo informaciju da za komplet novih knjiga za drugi razred osnovne škole mora da izdvoji oko 5 hiljada dinara. Drugo dete je osmi razred i njegov komplet košta čak 17.000 dinara. Za treće dete ove godine je drugačije, jer devojčica kreće u srednju školu i navodi da je olakšica jer profesori ne zahtevaju nove knjige.

U ovoj knjižari kažu da pored kupovine polovnih udžbenika postoji i mogućnost zamene, kao i prodaje istih.

Da podsetimo, grad Novi Sad i ove godine obezbedio je besplatne udžbenike za sve prvake. Predstavnici 12 izdavačkih kuća i direktori 35 osnovnih škola potpisali su Ugovor o nabavci besplatnih udžbenika za đake prvake. Za nabavku udžbenika Grad je izdvojio više od 27 miliona dinara.

nsuzivo.rs

Tagovi:

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare
Gost
Milan
23.08.2021 18:36

Danas sam odneo knjige za 5, 6,, 7 i 8 razred osnovne skole u radnju za otkup/prpdaju polockih udzbenika ģu Jevrejskoj ulici, gde su mi rekli da se program svake godine menja i da takve knjige ne mogu da prodam !!! Da li je ovo normalna zemlja? Svake godine novi program, novi udzbenici…. strasno. Nemam reci…

Povezane vesti