Претрага
Претрага
Close this search box.

Kanadski specijalci stižu u Ukrajinu

Kanada je poslala u Ukrajinu manji kontingent specijalaca, objavio je „Global njuz“ pozivajući se na neimenovane izvore.

 

Taj korak deo je napora saveznika NATO u cilju „sprečavanja ruske agresije i iskazivanja podrške ukrajinske vlade“, navodi se u članku. Jedan od njihovih zadataka je i evakuacija kanadskih diplomata u slučaju eskalacije u Ukrajini. Ranije je TV kanal Si-Bi-Si javio da je Kanada uputila u Ukrajinu 200 vojnika kao pomoć u obuci lokalnih snaga bezbednosti.
Podsetimo, Zapad poslednjih meseci optužuje Rusiju da je koncentrisala snage na granici sa Ukrajinom i da planira invaziju na tu zemlju.
Rusija upozorava da se teze o „ruskoj agresiji“ koriste kao izgovor za povećanje kontingenta NATO u oblastima na granici sa Rusijom.
Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov je ukazao da NATO povećava isporuke oružja u Ukrajinu i da je porastao i broj zapadnih instruktora u toj zemlji.
Ruski predsednik Vladimir Putin je rekao da dalje širenje Alijanse na Istok i raspoređivanje naoružanja na teritoriji Ukrajine i drugih susednih država predstavlja crvenu liniju za Rusiju.
sputniknews.com/nsuzivo.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti