Претрага
Претрага
Close this search box.

Povodom 60 godina od osnivanja Fakulteta tehničkih nauka dodeljeni ZLATNI INDEKSI zaslužnim pojedincima: Na ovaj način želimo da im se zahvalimo, jer FTN ne bi bio ono što je danas da nije bilo njih (FOTO)

Foto: nsuzivo.rs
Povodom proslave 60 godina postojanja i uspešnog rada Fakulteta tehničkih nauka, organizovana je svečana dodela “Zlatnih indeksa” 11-oj generaciji studenata, koji su studije upisali pre tačno 52 godine.

Dodela zlatnih indeksa postala je dugogodišnja tradicija, na kojoj se fakultet na simboličan način priseća svojih bivših studenata, kao i jedanaeste generacije koja je nekada važila za najuspešniju u svoje vreme.

-Na ovaj način želimo da im se zahvalimo, jer Fakultet teničkih nauka ne bi bio ono što je danas da nije bilo njih. Ovo je samo jedan segment od obeležavanja 60og rođendana FTN-a. Cela ova nedelja je u znaku obeležavanja godišnjice, ali bez obzira na šezdesetu godišnjicu FTN je još mlad fakultet i ići će u pravcu razvoja grada, pokrajine pa i cele države – rekao prof. dr Srđan Kolaković, dekan Fakulteta teničkih nauka.

Foto: nsuzivo.rs

Profesorka u penziji Mirjana Sekulić prokomentarisala je rad sa sadašnjim i prošlim generacijama studenata istakavši da svaka generacija nosi svoj pečat, te je nezahvalno praviti ovakva poređenja.

-Na Fakultetu tehničkih nauka radim od 1996. godine, kada je i osnovan Departman za arhitekturu i urbanizam. Od toga dana do danas fakultet se mnogo promenio, naročito po broju smerova i studenata koji iz godine u godinu beleži porast. Iako mi volimo da kažemo da su oni stari studenti bolji, to svakako nije tačno. Treba pratiti struku, modernizovati se i ići u korak sa vremenom – kazala je ona.

Foto: nsuzivo.rs

Milan Martinov, profesor u penziji i dobitnik Zlatnog indeksa mladim studentima je poslao poruka da sticanje znanja treba da bude prioritet kada upisuju fakultet, a ne primarno ocena. Ocenio je i da mu je čast što je deo današnjeg skupa.

Foto: nsuzivo.rs

-Danas se na FTN-u sastaju generacije koje su se upisale pre 50 godina. Mi smo ponosni na ovaj fakultet i još ponosniji što smo baš ovde studirali. Drago mi je što su nam priuštili ovakvu manifestaciju. Novim studentima bih poručio da daju prioritet znanju i da sa tim ciljem upisuju fakultete – istakao je profesor.

Ovom prilikom je podeljeno više od 70 Zlatnih indeksa, dok je posebna zahvalnost istaknuta profesorima koji su otišli u penziju.

Foto: nsuzivo.rs

U vreme kada je generacija koja je danas primila Zlatne indekse studirala na ovoj visokoškolskoj ustanovi, tu se nalazio Mašinski fakultet koji je osnovan 1960. godine, da bi 1974. prerastao u Fakulltet tehničkih nauka otvaranjem dva nova smera –građevinarstva i elektrotehnike, kako je ostao poznat sve do današnjeg dana.

nsuzivo.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti