Претрага
Претрага
Close this search box.

Čaj od LISTA ove biljke NAJZDRAVIJI NAPITAK na svetu

Foto: TasteAtlas

Omiljeni plod Mediterana i neizostavan sastojak mediteranskih jela, osim jedinstvenog ukusa krasi i savršen spoj vitamina i mineralnih sastojaka.

Čaj od lista masline već se vekovima koristi kao moćno lekovito sredstvo. Naročito je efikasan za stabilizaciju šećera u krvi, tačnije on odlično kontroliše dijabetes. Zahvaljujući oleuropeinu, ekstrakt ove lekovite biljke ima jako antibiotsko dejstvo, a sprečava i reprodukciju malignih ćelija.

Foto: stilkurir.rs

PRIPREMA

Za šoljicu čaja od 300 mililitara vam je potrebno 15 do 20 osušenih listova  masline. Pustite vodu da prokuva, ubacite listove i kuvajte je sa njima još 2 do 3 minuta. Ostavite listove da odstoje u vodi još 10 minuta i izvadite ih. Nije dobro da listovi stoje dugo. Možete piti hladno i toplo sa medom, limunom ili bez ičega.

Čaj treba da se pije svaki dan kako biste osetili poboljšanja za različita oboljenja. Čaj je preporučljivo piti i preventivno kako biste preduhitrili navedene bolesti. Čaj ima blagi ukus sa jedva primetnom gorčinom. Listiće oprati ih i osušiti na vazduhu, pa čuvati u zatvorenoj posudi daleko od sunčeve svetlosti.

Novija istraživanje potvrdila su da čaj od maslinovog lišća ima više antioksidansa čak i od zelenog čaja što ga svrstava među najzdravije čajeve na planeti.

najzena.rs/nsuzivo.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti