Претрага
Претрага
Close this search box.

ULICA SRBIJA I ZEMLJIŠTE ZA IZGRADNJU SRPSKE ETNO KUĆE u palestinskom gradu Jerihonu

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

U Kragujevcu je boravila delegacija ambasade Palestine u Republici Srbiji i Gradskog veća Jerihona, Osamah Al Hindi, konzul ambasade Države Palestine, Eliyan Kiswani, prvi savetnik ambasade i članovi Gradskog veća Jerihona Ahmed Jalayta i Mohamed Ghrouf.

– Zadovoljstvo je ugostiti delegaciju zemlje sa kojom je grad Kragujevac sarađivao još pre gotovo pola veka, a danas u modernom dobu u prilici smo da je nastavimo – rekla je Ana Petrović, pomoćnica gradonačelnika za kulturu i informisanje, istakavši da je u današnje vreme svako prijateljstvo važno i da ga treba negovati.

– Jerihon i Kragujevac imaju dobar temelj da razgovaraju o budućoj saradnji, koja može samo da se nadograđuje. Imajući u vidu da Republika Srbija i grad Kragujevac imaju kvalitetno obrazovanje, a da studenti iz Palestine žele i komercijalno da studiraju u našem gradu, trebalo bi u sklopu viznog režima stvoriti uslove za tu mogućnost, dok će Grad sa druge strane tokom kreiranja svog budžeta sagledati da li i koliko ima prostora za stipendiranje studenata iz Palestine – navela je Danka Andonovski, članica Gradskog veća za investicije i upravljanje projektima izrazivši zadovoljstvo posetom delegacije Palestine.

Zahvalivši se u ime ambasadora Države Palestine, na svemu što im je grad Kragujevac pružio, a posebno studentima iz Jerihona, koje je stipendirao, Osamah Al Hindi je rekao da oni nešto žele pruže njemu i najavio da će u ovom palestinskom gradu otvoriti ulicu koja će nositi naziv Srbije kao i da je opredeljeno zemljište za izgradnju srpske etno kuće. Imajući u vidu da grad Kragujevac obeležava Dan Palestine, naša je želja da u Jerihonu ustanovimo i Dan Srbije, rekao je Al Hindi.

Članovi Gradskog veća Jerihona, Mohamed Ghrouf i Ahmed Jalayta, koji je studirao u Kragujevcu, predstavnicima grada Kragujevca su u znak zahvalnosti i pruženoj prilici da njihovi studenti steknu kvalitetno obrazovanje u Kragujevcu, uručili pozivno pismo gradonačelnika Jerihona, da posete ovaj grad.

eKapija.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti