Претрага
Претрага
Close this search box.

SUDBONOSNA TRKA ZA RS! Jelena Trivić proglasila pobedu: Pratiću politiku Beograda! Dodik: Razlika u moju korist je nedostižna (FOTO)

Izvor: N1
U Bosni i Hercegovini se održavaju opšti izbori – biraju se članovi Predsedništva BiH i zastupnici u Parlamentarnoj skupštini BiH, predsednik Republike Srpske, zastupnici u parlamentu RS i parlamentu Federacije, kao i zastupnici u skupštinama deset kantona. Pored toga što su najkomplikovaniji po sistemu glasanja, ovo su i najneizvesniji izbori u BiH i odlučujući su za deblokadu vlasti.

Poslednji rezultati: Jelena Trivić 51,2 odsto, Milorad Dodik: 47,8 odsto

Dodik se u 1.35 časova oglasio na Tviteru fotografijom iz sistema na kojoj piše da ima 262.000 glasova, naspram 235.000 Jelene Trivić.

“Mile,Mile” skandiranje pred obraćanje Dodika

Mi smo jedini koji ne lažemo i ne iznosimo neistine, rekao je portparol Radovan Kovačević.

FOTO: EPA

– Što se nas tiče, izbori su bili fer. Rezultati su takvi da je SNSD postigao svoj maksimalni i odličan rezultat. Željka Cvijanović je pobedila. Na mestu predsednika republike mi smo na nedostižnom mestu. Razlika je nedostižna, u ovom trenutku ne mogu ni sam da kažem da li je pobeda izvesna, pa ću sačekati zvanične rezultate. Naša konkurencija se ne ponaša kako treba – istakao je Dodik i dodaje:

– Ja sam zadovoljan i srećan i što se mene tiče, ja sam pobedio. Razlika je nedostižna i samo raste. Na kraju očekujem da će razlika između mene i moje konkurencije biti oko 40.000 u moju korist. Željka je ostvarila veliki i značajni rezultat. Ovaj dan je bio miran i dostojanstven, ovo je bilo za pouku mnogima, nemoguće je da se kaže da je bile neka špekulacija – kaže Dodik.

Ovde se desilo da su se mnogi preračunali, što će se potvrditi nakon značajnih rezultata.

Obraćanje Jelene Trivić

– Na osnovu onoga što smo prebrojali, potpuno je jasno da je razliku nemoguće stići i da je to razlika koja pokazuje da je predsednik Republike Srpske Jelena Trivić – rekli su iz štaba PDP-a.

– U toj trci smo bili gospodin Dodik i ja. Bila je jako tešla i naporna kampanja, a verovala sam u Boga i u narod Republike Srpske. Narod je uspeo da prosudi šta je dobro i šta nije. Ja ću biti predsednica svih građana Republike Srpske. Pred zastavom Republike Srpske ima mesta za sve. Pratićemo politiku Beograda i njenu politliku i nikada nećemo raditi protiv nje. Naš glavni cilj je da ekonomski osnažimo RS i da sačuvamo narod Republike Srpske – rekla je Trivić.

FOTO: KURIR TELEVIZIJA

Kurir.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti