Претрага
Претрага
Close this search box.

Završen protest opozicije u Banjaluci, građani skandirali “MILE LOPOVE”

U Banjaluci je održan protest opozicije. Večerašnji skup je prošao bez incidenata. Borenović tvrdi da je na skupu bilo 30 hiljada ljudi, policija 2.500.

Kolona od nekoliko hiljada ljudi, na čelu sa Jelenom Trivić, Branislavom Borenovićem, Nebojšom Vukanovićem, Milanom Radovićem i Vukotom Govedaricom iz parka Mladen Stojanović stigla je na Trg Krajine, skandirajući usput “Mile lopove” i “Mile odlazi”.

Na Trgu je više hiljada ljudi, Borenović, koji se obratio prvi, tvrdi – čak 30 hiljada.

– Policijski službenici Policijske uprave Banjaluka, preduzimaju sve neophodne mjere i radnje kako bi jsvnmo okupljanje u Banjaluci proteklo mirno i bez incidenata. Javnom skupu, prema procjenama, prisustvuje oko 2500 učesnika – saopšteno je iz MUP-a RS.

Borenović je rekao da niko ne može ukrasti volju naroda hoće slobodu.

– Ovo pokazuje da smo odlučni i da nema odustajanja od namjere ds se sve provjeri i namjere ds se prekroji volja građana. Ne damo prekrajanje onoga što narod želi. Čeka nas složeno i teško vrijeme u kome moramo izdržati i uvjeren sam da ćemo uspjeti da ostvarimo ono što želimo, a to je da ustanovimo istinu. Hoćemo da se otvore te famozne vreće i da se sve provjeri – naglasio je, dodavši da je ponosan jer se na skupu okupilo 30 hiljada ljudi, prenosi Mondo.ba.

– Prošetali smo, jer niko ne može zaustaviti narod – kazao je Milan Radović iz SDS-a.

Osim njega i Borenovića, prisutnima su se obratili i gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković, poslanik u NSRS Darko Babalj, gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović i poslanik Nebojša Vukanović.

Na kraju, govorila je Jelena Trivić.

– Neko mi je rekao – Jelena zbog tebe sam ovdje. Ja sam rekla – nisam pokradena ja, nego narod RS. Krađu nikad priznati neću, a pogotovo ne krađu narodne volje. Pokradeni smo brutalno, mafijaški i traže da priznamo poraz. Krađu vam nikada priznati neću – poručila je.

Kolonu je do Trga pratila i muzika sa ozvučenja. Osim standardne “Sistem te laže”, odjekivali su i stihovi pjesme Baje Malog Knindže “Komunjare komunjare, vi volite samo pare”…

Učesnici skupa nosili su transparente: “Hoćemo fer izbore”, “Jelena predsjednik” i druge.

Tokom formiranja kolone policija je morala da reguliše automobile koji su ostali zarobljeni u masi.

republika.rs

Tagovi:

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare
Gost
SNS Uzivo
07.10.2022 12:46

Zasijace i kod nas jednom sunce… 🙂

Povezane vesti