Претрага
Претрага
Close this search box.

Futog će dobiti novu vatrogasnu stanicu, a planira se i izgradnja pešačke staze

Foto: Print screen / Urbanistički projekat / Pyramid ING
Futog bi trebalo da dobije novu vatrogasnu stanicu na parceli koja je omeđena ulicama Cara Lazara i Njegoševa. Ovde se već nalazi kompleks vatrogasne stanice, a novoprojektovani objekat se planira na mestu postojećih objekta ukupne površine 150 m2, koji se uklanjaju.
Novoprojektovani objekat je u prekinutom nizu, pravougaonog oblika, spratnosti P+1. Ukupna bruto površina objekta je 370,80 m2, a bruto prizemlja je 185.40 m2.
Objekat je osnovnih dimenzija 13,30×13,94 m, ukupne neto površine 330,74 m2, korisne visine u prizemlju 5 m, a na spratu od 2,20 m do 2,80 m, spratnosti P+1. U prizemlju vatrogasne stanice se nalazi garaža i stepenišni prostor.
Na spratu se nalaze: hodnik i stepenišni prostor, spavaonica, arhivamagacin, kancelarija komandira, dežurana, garderoba, toalet, dnevni boravak sa kuhinjom.
Pešački ulaz u objekat pozicioniran je sa severne strane, dok su ulazi za vatrogasna vozila sa istočne strane.
Pristup platou unutar vatrogasne stanice je predviđen preko prilaza širine 12 m kako bi se u slučaju hitnih intervencija omogućio maksimalan pristup vatrogasnim vozilima ulici Njagoševoj i preko nje ostatku naseljenog mesta Futog.
Planira se i izgradnja pešačke staze od planiranog objekta do nadsrešnice uz zapadnu granicu parcele (uz ogradu).
Investitor je Grad Novi Sad, a obrađivač Pyramid ING iz Novog Sada, koji je bo zadužen i za idejno rešenje.
eKapija.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti