Претрага
Претрага
Close this search box.

Potpisan ugovor o dualnom modelu obrazovanja između FTN i JVP „Vode Vojvodine“: Studenti će kroz nastavu na fakultetu dobiti i praksu u javnom sektoru (FOTO)

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Danas je potpisan Ugovor o dualnom modelu studija u visokom obrazovanju između Fakulteta tehničkih nauka i JVP „Vode Vojvodine“. Potpisivanju su prisustvovali direktor JVP „Vode Vojvodine“ Srđan Kružević i dekan Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu prof. dr Srđan Kolaković. 

– Sa zadovoljstvom mogu konstatovati da smo danas potpisali ugovor o dualnom obrazovanju građevinskih inženjera hidrotehničke struke. To je prvi ovakav studijski program koji ćemo imati na FTN, dualno obrazovanje na master studijama. Naročito mi je drago što to potpisujemo sa javnim preduzećem “Vode Vojvodine” koje je zaduženo za upravljanje, zaštitom voda i zaštitom od voda, za celu teritoriju Vojvodine. Ovi studenti će biti osposobljeni da upravljaju vodama na celoj teritoriji Srbije. Naš cilj je da ti studenti, osim teoretskih znanja koja stiču na fakultetu, mogu da se odmah nakon studija uključe u rešavanje problema i u zaštitu voda. Pola svog školovanja će studenti provesti u Javnom preduzeću “Vode Vojvodine” gde će se sretati sa konkretnim problemima koji će im doprineti u praksi, kasnije kada se zaposle – rekao je Srđan Kolaković, dekan Fakulteta Tehničkih nauka u Novom Sadu.

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Ovim ugovorom definiše se uspostavljanje novog studijskog programa dualnog modela obrazovanja, gde će studenti kroz nastavu na fakultetu dobiti i praksu u JVP „Vode Vojvodine“.

– Čast je i privilegija za partnera imati Fakultet tehničkih nauka u Novom Sadu i ovo je jedna u nizu naših partnerskih akcija koje sprovodimo. Isto tako je velika čast stati rame uz rame sa velikim kompanijama koje su pokrenule dualno obrazovanje. Imajući u vidu kompletan privredni ambijent koji je predsednik Vučić stvorio, smatram da je neophodno da u javnom sektoru postoji društvena odgovornost koja će se bazirati na tome da se potrudimo da mlade kadrove zadržimo u državi, odnosno da rade u struci za koju su se školovali. “Vode Vojvodine” su se na ovaj korak sa fakultetom i dekanom Kolakovićem odlučile iz razloga jer imamo kapacitet da uposlimo mlade ljude. Mi radimo jednu tržišnu utakmicu sa privatnim sektorom u kom uz velike plate naši inženjeri odlaze. Svakako smatramo da će tih pet najbojih studenata sa master studija, koji će provoditi 450 radnih sati ovde u našoj firmi, uz to i biti plaćeni u minimalnom iznosu od 50 procenata naših ličnih dohodaka koje primamo. Nadam se da će ti studenti ostati da rade kod nas i da će oni biti zaposleni u struci i u javnom sektoru – rekao je Srđan Kružević direktor JVP „Vode Vojvodine“.

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

nsuzivo.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti