Nakon Uskrsa uglavnom ostane nešto i od torti i od kolača, ali nekada nam je jednostavno potrebno nešto lagano i osvežavajuće.
Sa druge strane, lako može da se dogodi da vam nenajavljeno dođu gosti, s obzirom na to da su praznici i da mnogi odmaraju, pa samim tim ima i više vremena za druženje.
Tiramisu od jagoda je i u tom slučaju idealno rešenje, jer vam je potrebno manje od pola sata a da ga pripremite, a najbolje od svega je to što nema pečenja.
Ne samo da je preukusan i da lepo izgleda, već nema šanse da vam ne uspe iz prve.
Vreme pripreme:
30 minuta
Sastojci:
- 100 g jagoda
- 30 g šećera
- 1 kašika limunovog soka
- 200 ml slatke pavlake
- 40 g šećera u prahu
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- 200 g maskarpone sira
- keks
Za dekoraciju:
- jagode
- 1 kašičica praha sa ukusom jagode
- 1 kašičica šećera u prahu
Priprema:
Operite jagode, očistite ih i isecite ih po dužini, a zatim u šerpi pomešajte jagode, šećer i limunov sok i kuvajte sve dok smesa ne bude proključala, a zatim šerpu sklonite sa šporeta.
Poređajte keks u vatrostalnu posudu, pa ga prelijte sirupom od jagoda, a po ivici poređajte jagode isečene na polutke i preko sipajte beli fil.
Šećer u prahu i prah sa ukusom jagode promešajte i pospite preko kolača. Ukrasite ga jagodama i nanom.
24sedam