Претрага
Претрага
Close this search box.

Retko obraćanje: Kraljica Elizabeta II održala govor zbog pandemije koronavirusa

Foto: Vogue

Kraljica Elizabeta II održala je u nedelju uveče govor iz svoj dvorca Vindzora, a svi uslovi o merama zaštite bili su ispunjeni.

“Govorim vam u ovom veoma izazovnom vremenu. Ova pandemija je promenila čitav naš svet. Želim da zahvalim svima koji se bore protiv virusa, a posebno radnicima britanske zdravstvene organizacije koji su na prvoj liniji. Zajedno smo u svemu ovom. Iz celog sveta dolaze snimci velikih napora brojnih ljudi koje je pogodila ova pandemija”, započela je kraljica.

“Sestra i ja smo upravo iz dvorca Vindzor govorile u vreme Drugog svetskog rata i obratile se mnogima koji nisu sa svojim voljenima. Sada se ponovo susrećemo s takvom situacijom, ali iz drugačijeg razloga.”

“Ukoliko budemo ujedinjeni i odlučni, savladaćemo celu ovu situaciju. Srešćemo se ponovo”, zaključila je 93-godišnja kraljica Elizabeta II. koja se u izolaciju povukla s 98-godišnjim suprugom, princom Filipom.

Kraljica se veoma retko obraća Britancima, izuzev božićnih poruka. Poslednji put je to uradila 2012. godine, kada je obeležila 60 godina vlasti, a 2002. godina ranije obratila se naciji nakon smrti svoje majke. Pre toga građanima se obratila nakon smrti princeze Dajane 1997. godine i na početku Zalivskog rata 1991. godine.

Autor: nsuzivo.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti