Foto: Pixabay

Banka Kredi agrikol Srbija ad obavestila je svoje korisnike da će od 2. septembra promeniti ime u RBA banka ad, što je deo procesa njenog pripajanja Raifajzen banci Beograd ad.

Taj je proces započet prošle godine potpisivanjem kupoprodajnog ugovora sa očekivanom potpunom integracijom do kraja drugog kvartala 2023. godine.

Naglašeno je da će svi ugovori koje su klijenti potpisali sa Kredi agrikol bankom ostati na snazi bez ikakvih izmena uslova i nakon promene naziva.

Prethodno su u sklopu akvizicija imena u Srbiji promenile mnoge banke. Komercijalna je tako nedavno preimenovana u “NLB Кomercijalna banka”. Takođe, Oportjuniti banka je promenila ime u 3 Bank.

Sa kupovinom banke, inače, nova banka kupuje sva prava i obaveze. Dakle, kada jedna banka preuzme drugu, preuzima i sva prava koja ima ta banka ali i sve njene obaveze. Ugovori koji su potpisani to tog trenutka, odnosno koji su važeći, ne trpe nikakvu izmenu.

Klijent koji je imao obavezu prema prvoj banci, ima identičnu obavezu prema drugoj banci. Praktično sve ugovorene obaveze u banci ostaju iste.

 

Blic.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments