Претрага
Претрага
Close this search box.

MESEC DANA OD NESTANKA I UBISTVA DANKE! Advokat nam objasnio da jedna stvar radi protiv pronalaska tela

Foto: Printscreen, MUP Srbije

Danka Ilić je nestala pre mesec dana, 26. marta, a 4. aprila je objavljeno da je ubijena i da su Srđan Janković (50) iz sela Luka i Dejan Dragijević (50) iz sela Zlot uhapšeni zbog sumnje da su izvršili taj zločin. Telo devojčice i dalje nije pronađeno, a advokat Radiša Roskić objasnio je koji je rok za završetak istrage i koje radnje će nadležni ubuduće preduzimati.

-U ovom trenutku sve zakonom predviđene radnje i mere nalaze se u nadležnosti Višeg javnog tužilaštva u Zaječaru. Nakon donošenja odgovarajuće naredbe o sprovođenju istrage Više javno tužilaštvo u Zaječaru preduzelo je, prema onom što je u medijima objavljeno, a čini mi se da je u nekoliko navrata i potvrđeno od strane zvaničnika, niz istražnih radnji koje se u prvom redu tiču veštačenja do sada pronađenih i prikupljenih dokaza – započeo je advokat razgovor za naš portal.

Kako navodi naš sagovornik, niz istražnih radnji se pre svega odnosi na veštačenja krvnih tragova, na veštačenja predmeta koji su privremeno oduzeti iz stambenih jedinica u kojima su osumnjičeni, pa i njihovi roditelji, živeli. Sve te radnje su, prema njegovim rečima, između ostalog usmerene na to da se pronađe makar kakva indicija u kome bi se nastavila potraga za telom Danke Ilić.

Istakao je da je rok za završetak istrage u ovom krivičnom predmetu šest meseci, budući da su osumnjičeni u pritvoru.

-Ukoliko se u roku od šest meseci istraga ne završi oni bi po slovu zakona morali da budu pušteni da se brane sa slobode. To je zakonsko slovo, tako piše u zakonu. Naravno da složenost pojedinih istraga zahteva više vremena i u tom smislu su moguća i određena odstupanja koja su predviđena zakonom – ispričao je Radiša Roskić za MONDO.

Nakon što se istraga završi, bez obzira na to da li će telo nesrećne devojčice biti pronađeno ili ne, Više javno tužilaštvo je u obavezi da sve prikupljene dokaze izanalizira kako bi sačinilo optužni akt, objasnio nam je naš sagovornik.

-Nakon što bude doneta optužnica ona ide na potvrđivanje od strane krivičnog vanraspravnog veća Višeg suda u Zaječaru. Šta će se još u međuvremenu događati teško je predvideti, najpre zbog nade koju svi imamo da će telo devojčice biti pronađeno, a zatim i zbog toga što se analizom pojedinih dokaza često dogodi da se dođe do novih dokaza pa se onda radi na njihovoj analizi.

U svakom slučaju prema onome što je u medijima objavljeno, osumnjičenima se i dalje na teret stavlja teško ubistvo. Videćemo kakva će kvalifikacija biti kad je u pitanju otac jednog osumnjičenog koji je takođe u pritvoru. Znamo da je intenzivna potraga za telom devojčice i dalje u toku a svesni smo da vreme u ovom slučaju radi protiv interesa da se telo što pre pronađe – zaključio je razgovor za MONDO advokat Radiša Roskić.

Hronologija u slučaju ubistva Danke Ilić

26. mart – Ivana Ilić došla je oko 13 časova i 10 minuta u Banjsko polje iz Bora sa Dankom i sinom. Igrala se sa decom i fotografisala ih je, a poslednju fotografiju je mužu poslala u 13 časova i 22 minuta. Sin joj je tražio vodu a posle nekoliko minuta je shvatila da Danke nema. Muža je pozvala u 13:41, a policiju u 13:45. Muž je stigao u Banjsko polje u 13:55 a policija u 13:59. Počela je potraga za devojčicom a u 18:57 prvi put je aktiviran sistem “Pronađi me”.

31. mart – U medijima je objavljeno da se pojavio snimak na kome se navodno nalazi Danka Ilić. Pisalo se da je devojčica sa snimka bila u pratnji dve rumunske državljanke i da policija istražuje novi trag u slučaju nestanka devojčice. Istog dana su se oglasili iz Ministarstva unutrašnjih poslova upućujući apel da naši ljudi koji žive u Beču, a koji vide devojčicu, odmah obaveste policiju. Mediji su prenosili da je naša policija sa majkom analizirala snimak i da su postojale indicije da je devojčica sa snimka Danka.

3. april – Mediji su objavili da devojčica sa snimka nije Danka Ilić.

4. april – Objavljeno da je devojčica ubijena i da su uhapšeni Srđan Janković i Dejan Dragijević. Kako se pisalo, obojica osumnjičenih su priznali zločin. Kako se sumnja, Srđan Janković je Danku udario kolima, a Dejan Dragijević je zadavio devojčicu. Njeno telo bacili su na deponiju.

6. april – Usledila su nova hapšenja zbog ubistva devojčice Danke Ilić. Uhapšeni su otac i brat Dejana Dragijevića, Radoslav (73) i Dalibor (40) zbog sumnje da su pomogli Dejanu da premesti telo devojčice.

7. april – Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je da je Dalibor Dragijević preminuo prirodnom smrću u Policijskoj upravi u Boru.

16. april – Saslušana je majka osumnjičenog. Iskoristila je svoje zakonsko pravo da ne svedoči. Objavljen intervju majke i oca ubijene devojčice Danke Ilić.

17. april – Roditelji Danke Ilić svedočili su u tužilaštvu 17. aprila, a tada su u tužilaštvo dovedeni i osumnjičeni jer imaju pravo da roditeljima devojčice preko advokata postavljaju pitanja.

24. april – Dejan Dragijević i Srđan Janković osumnjičeni za ubistvo dvogodišnje Danke Ilić upućeni su na psihijatrijsko veštačenje u Specijalnu zatvorsku bolnicu u Beogradu.

Potraga za telom ubijene devojčice Danke Ilić je i dalje u toku.

Mondo

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti