Foto: nsuzivo.rs/Nikola Bilić

Zbog tuče koja se sinoć dogodila u kafani koja se nalazi u Temerinskoj ulici, a koja je radila uprkos zabrani, krivična prijava podneta je protiv 15 lica.

– Pripadnici MUP-a u Novom Sadu uhapsili su trojicu državljana Bosne i Hercegovine, D. K. (1999), M. M. (1998) i S. T. (1998), kao i D. P. (2000), sa područja Inđije, zbog postojanja osnova sumnje da su učinili krivično delo učestvovanje u tuči. Krivične prijave biće podnete protiv još jedanaest lica, osumnjičenih za ovo krivično delo – saopšteno je iz PU Novi Sad.

U tuči su tri lica zadobila teške, a četiri lake telesne povrede.

Brzom reakcijom policije, svi učesnici u tuči su pronađeni i procesuirani.

U saopštenju stoji da će protiv vlasnika shodno Zakonu o javnom redu i miru, biti podneta prekršajna prijava, zbog sumnje da je prodavao alkohol licima koja su pod očiglednim uticajem alkohola, a prijave su dobila i dvojica konobara koji nisu obavestili policiju o narušavanju javnog reda i mira.

Foto: nsuzivo.rs/Nikola Bilić

Brzom reakcijom policije, svi učesnici u tuči su pronađeni i procesuirani, pa je tako sprečena veća eskalacija sukoba i eventualne žrtve.

Četvorici uhapšenih određeno je zadržavanje do 48 sati i biće privedeni, uz krivičnu prijavu, osnovnom javnom tužiocu u Novom Sadu.

Kafana radila uprkos svim zabranama.

Budući da je tuča izbila u vreme kada je zabranjen rad ugostiteljskih objekata, o ovom događaju obaveštene su komunalna milicija i sanitarna inspekcija, radi preduzimanja mera iz njihove nadležnosti.

Foto: nsuzivo.rs/Nikola Bilić

Podsetimo, sinoć oko 21 čas i 45 minuta došlo je do opšte tuče u Temerinskoj ulici, u kafani koja je radila uprkos zabranama koje je doneo krizni štab. U tuči je učestvovalo preko 20 lica.

Foto: nsuzivo.rs/Nikola Bilić

Na lice mesta izašle su jake snage policije i žandarmerije koje su blokirale ovaj deo ulice i privele veliki broj lica od kojih je jedan deo poznat organima gonjeja po izvršenjima krivičnih dela. Vinovnici su potpuno demolirali ugostiteljski objekat.

Foto: nsuzivo.rs/Nikola Bilić

Po rečima dr Zorana Krulja, portparola Hitne pomoći, njihova ekipa primila je poziv u 21 čas i 45 minuta od strane policije, a na lice mesta poslato je više ekipa. Dva muškarca stara 20 godina, jedan star 24 godine i jedan star 22 godine, zbrinuti su na licu mesta, a potom prevezeni u UC KCV na odeljenjen hirurgije, dok je muškom licu starom 25 godina pomoć ukazana na licu mesta i dobio je uput da se javi lekaru ukoliko bude želeo.

Inače, prema merama koje je doneo krizni štab, lokali mogu da rade do 20 časova i zabranjeno je okupljanje velikog broja ljudi u zatvorenom prostoru.

Tuča je navodno izbila kada je muzika prestala da svira, pa je krenula pobuna gostiju. Tada se nekoliko grupa momaka potuklo.

– Nije se znalo ko koga udara, učesnici su bili goli do pojasa i krvavi, bio je to opšti haos, čest sam gost u kafana, ali ovo nikada nisam video, letele su flaše i stolice na sve strane – rekao je jedan od očevidaca kravog obračuna.

Dodao je da su mladići bili bahati i vređali žandare i policajce i druge pristune.

– Nisam video kako je sve krenulo, samo se odjednom od mirne večeri sve pretvorilo u haos- dobacio je jedan mladić.

Komšije se žalile

Kako su naši reporteri sa lica mesta saznali, komšije koje žive u okolnim zgradama često su se žalile na ovaj lokal, pa su policija i inspekcija ovde “redovni gosti”.

– Taj lokal je problematičan, stalno se događaju s*anja – rekao je vidno uznemireni komšija.

Drugi je dobacio da su gosti prilično glasni i bahati, da im često mokre na ulaz i uništavaju imovinu, zbog čega su mnogo puta zvali policiju.

Svemu ovome ide u prilog i činjenica da je tokom hapšenja i pretresa jedna grupica dobacivala novinarima i psovala policiju i pripadnike inspekcije.

Nsuzivo.rs

 

6 Comments
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Nidza
13/02/2021 10:55

Bosancine,sta drudo znaju,zaga i mesalica za beton kao vesnik proljeca.

nathalieM
13/02/2021 13:51

moji su zubi biseri rasuti po celom bećarcu

AntiBobos
13/02/2021 15:02

Ko ce viku i dreku da pravi nego bobosi

Last edited 3 meseci ranije by AntiBobos
Сремац
13/02/2021 15:39

Тројица држављана ВиХ од четворице ухапшених. Још један доказ да су проблематична лица у Новом Саду углавном из Босне или Црне Горе.

Игор
13/02/2021 18:16

Почели су и наши да изигравају американце, дошла сва полиција града, као да је терористички напад а не туча пијаних дођоша!

Zex
13/02/2021 19:09

Zemare, sigurno su krenli na janjetinu i da slušaju muzku iz zavičaja pa ih neki fenser mrko pogleda i eto belaja.