Претрага
Претрага
Close this search box.

CARINICI U KAMIONU PRONAŠLI LOBANJE I KOŽU! Vozilo bilo potpuno prazno, a iza sedišta ih sačekao jeziv paket

IZVOR: MUP

Na graničnom prelazu Preševo carinici su 27. maja zaustavili kamion stranih registarskih oznaka u kome su posle detaljne kontrole otkrili životinjske lobanje i kože.

“Carinski službenici su u saradnji sa policijom, sprečili pokušaj krijumčarenja devet lobanja i šest koža zaštićenih vrsta divokoze i vuka. Slučaj je otkriven kada je na red za kontrolu, na ulazu u zemlju, pristigao prazan kamion stranih registarskih oznaka. Mada je vozač carinicima rekao da nema ništa da prijavi, ipak je usledio detaljan pregled vozila. Tada su ispod i iza sedišta u kamionskoj kabini pronađeni paketi sa ukupno devet životinjskih lobanja, sedam lobanja sa rogovima divokoze i dve lobanje vuka”, saopštila je Uprava carina.

Pored lobanja, pronađeno je i šest nedorađenih koža, od kojih četiri pripadaju divokozama, a dve su vučje.

“Iz kancelarije za sprovođenje CITES Konvencije Ministarstva zaštite životne sredine potvrđeno je da se radi o životinjama koje su na listi vrsta zaštićenih CITES Konvencijom”, ističu u UC i podsećaju da je za prekogranični promet divljih ugroženih i zaštićenih vrsta, kao i njihovih derivata (kože, krzna, rogova, kandži i ostalih trofeja i suvenira), pored uobičajene dokumentacije neophodna i posebna CITES dozvola.

(Kurir/Mondo/A.V.)

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti