Претрага
Претрага
Close this search box.

DECA SE UTOPILA JER SU SKAKALA SA PONTONA Mladenović apeluje: Ne koristiti neuređena kupališta

Foto: Screenshot/RTS

Dvojica dečaka su se juče utopila u Savskom jezeru na Adi Ciganliji. Pretpostavlja se da su obeležavali kraj školske godine. Marko Mladenović iz Ronilačke jedinice Žandarmerije rekao je za RTS da je dežurna ekipa na teren izašla čim je dobila poziv i da su tela brzo izvučena. Apelovao je na građane da ne koriste neuređena kupališta i da naročito obrate pažnju na decu.

Dečaci koji su se juče utopili u Savskom jezeru su bili učenici Saobraćajne škole u Zemunu i Tehničke škole “Lola” u Železniku. Pretpostavlja se da su na Adi Ciganliji obeležavali kraj školske godine.

Komandir u Ronilačkoj jedinici Žandarmerije Marko Mladenović rekao je za RTS da je dežurna ekipa na teren izašla čim je dobila poziv i da je ronilac vrlo brzo pronašao oba tela.

Podsetio je da kupališna sezona nije počela, čak i na onim mestima koja su tokom leta predviđena za kupanje.

“Oni su bili na mestu gde kajakaši imaju svoje treninge. Tu su skakali sa nekog pontona”, naveo je Mladenović.

Istakao je da nije poznato da li su mladići bili pod uticajem alkohola.

Apel da se ne koriste neuređena kupališta

Mladenović je naveo da MUP koristi svaku priliku da preko medija i društvenih mreža apeluje na sve građane da se obrati pažnja na decu pored vode i da ne koriste neuređena kupališta.

“Apelujemo na vlasnike splavova, plovnih objekata na rekama da se vodi računa o bezbednosti, da se koriste zaštitni prsluci i da se ne ulazi u vodu u alkoholisanom stanju”, napomenuo je Mladenović.

Istakao je da nikako ne treba uskakati u vodu i pomagati osobi koja se davi.

“Poruka je da se nikako ne ulazi u vodu, jer u tim situacijama kada se neko bori za život, on je sklon da povuče drugog sa sobom pod vodu. Naša preporuka je da se ili pozove upomoć ili da se pruži neki čvrsti predmet ili uže na šta lice može ili da se dovuče do obale, ali nikako ne ulaziti u vodu za licem koje se davi”, objasnio je Mladenović.

RTS

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti