Претрага
Претрага
Close this search box.

DEČAK IZ NOVOG SADA KOGA ZOVU UBICA PONOVO U BEKSTVU Sa mlađim bratom počinio skoro 100 krivičnih dela!

Foto: Ilustracija

Srpska policija je u stanju pripravnosti i traga za maloletnim ubicom i višestrukim prestupnikom V.N. (13) iz Novog Sada koji je po ko zna koji put pobegao iz Zavoda za zaštitu dece i omladine u Beogradu gde je smešten nakon što je već nekoliko puta pobegao iz novosadskog Centra za socijalni rad.

On se zajedno sa mlađim bratom (11), koji je trenutno u Zavodu za zaštitu dece i omladine u Knjaževcu, približio do sada neviđenom “crnom rekordu” jer su zajedno počinili skoro 100 lakših i težih krivičnih dela!

– V.N. se, kada je poslednji put pobegao iz Beograda, vratio u Novi Sad i iste večeri opljačkao nekoliko lokala načinivši veliku materijalnu štetu jer je sa saučesnicima lomio stvari po objektima koje je pljačkao, a odneo je i pozamašan plen. Sve je to uredno evidentirano, sva krivična dela su rasvetljena, podnete su krivične prijave i V.N. je nakon nekoliko dana uhvaćen i samo vraćen u Zavod u Beogradu zato što mu se zbog godina ne može suditi – priča izvor iz policije koji duže vreme prati ovaj slučaj.

Maloletni kriminalac može biti bilo gde

Dodaje da se trenutno ne zna gde se nalazi te da ne postoje operativni podaci da se vratio u Novi Sad.

– On se do sada uvek vraćao u Novi Sad, ali trenutno nemamo podataka o njegovom kretanju. Može biti i dalje u Beogradu, a može biti i u nekom drugom gradu. Njegov brat je i dalje u Zavodu u Knjaževcu i nadamo se da će tamo i ostati i da je na njega počeo da utiče rad sa stručnjacima te ustanove. Ti dečaci imaju evidentan poremećaj ponašanja. Prošle godine su ubili od batina Todora Šunjku (75) iz Tovariševa, tada su već imali iza sebe pozamašan broj krivičnih i prekršajnih prijava, a sada su se približili svojevrsnom “crnom rekordu” jer postoji osnov sumnje da su počinili ili učestvovali u skoro 100 krivičnih dela za koje se zna. Verovatno su i prešli tu cifru, samo nisu uhvaćeni – naglašava sagovornik.

Rad sa stručnjacima jedino rešenje

On ističe da se jedino radom stručnjaka – psihologa, psihijatara i drugih, može nešto uraditi po pitanju njihove “rehabilitacije, prevaspitanja i resocijalizacije” zato što je dokazano da nemaju nikakve mentalne probleme koji bi morali da se rešavaju medikamentima, tako da ne mogu biti zatvoreni u neku bolničku ustanovu, a ovako im zakon ništa ne može jer imaju manje od 14 godina i nisu krivično odgovorni.

Kurir/Blic

Tagovi:

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare
Gost
Don Kihot
10.07.2024 11:51

Šta je radio psihijatar u celoj stvari?
Zašto nije zaravnio terapijom malog psihopatu !?
Pa im nebi pobegao.
Čuj nema elemenata.
Pa zato im i bezi!!!
IMA ELEMENATA KAKO DA NE!
Ubio čoveka pa je zdravog mentalnog zdravlja .
Sve moj do mojega od strucnjaka!?

Last edited 9 Dana Ranije by Don Kihot
Gost
Salex
15.07.2024 20:55

Pa u istu Takvu ustanovu pošaljite i ovog iz ribnikara, dajte mu šansu da pobegne. Čuj ne može mu se suditi za ubistvo,??????,ko je lud u ovoj državi.ubica je ubica imao 10 ili 110 godina dosta je bilo za….avanja sa raznoraznim psiholozima, psihijatrima, sociolozima i drugim nazovi stručnjacima kad kao društvo nismo u stanju da suzbijemo maloletničku delikvenciju i kriminalitet. Punoletan ga nagovori, on maloletan izvrši ubistvo ili bilo šta drugo i obojica su čista pred zakonom. Šio nam ga Đura, kuku nama.

Povezane vesti