Претрага
Претрага
Close this search box.

DEJAN DRAGIJEVIĆ KONAČNO OTKRIVA GDE JE TELO DANKE ILIĆ?! Tužilaštvo u Zaječaru otkriva šta je preostalo da se istraga ubistva završi

Tanjug / printscreen

Branilac Dejana Dragijevića, koji je priznao da je u martu ove godine ubio Danku Ilić (2) podneo je zahtev Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru za ponovnim saslušanjem osumnjičenog. Ova dokazna radnja još uvek nije zakazana, a kako za “Blic” navode iz tužilaštva i dalje se čeka set dokaza u slučaju ubistva dvogodišnje devojčice.

Tačno 3 meseca je prošlo od ubistva Danke Ilić (2) u selu Banjsko polje nedaleko od Bora. Gotovo isto toliko od hapšenja dvojice radnika borskog “Vodovoda” za koje postoje osnovi sumnje da su devojčicu ubili.

Jedan od njih, Srđan Janković, prvobitno se u Tužiilaštvu branio ćutanjem, da bi pre 2 nedelje tražio od tužilaštva da svedoči, te je negirao zločin.

DNK veštačenje još uvek nije stiglo

S druge strane, Dejan Dragijević, koji je kako se sumnja bio na mestu suvozača u vozilu koje je prvobitno udarilo devojčicu, priznao je na saslušanju da je ubio Danku Ilić i detaljno je opisao zločin. Takođe, on je naveo da su mu otac i brat pomogli da se reši tela devojčice. Međutim, gde je njeno telo nije hteo da otkrije.

Sada, Dragijević traži novo saslušanje, a prema navodima Višeg javnog tužilaštva u Zaječaru za “Blic”, termin još uvek nije zakazan. Kako dodaju, njima još uvek nisu dostavljena sva DNK veštačenja.

Za sada nema informacija čime Dragijević želi da dopuni svoj iskaz. Sve nade uprte su u to da će konačno otkriti gde je sklonio telo ubijene devojčice

– Pored DNK veštačenja očekuje se i dostavljanje veštačenja GPS uređaja iz službenog vozila koji su koristili osumnjičeni – kažu za “Blic” iz Tužilaštva.

Podsetimo, nakon deset dana od nestanka devojčice i detaljnih provera svih tragova i informacija, policija je uhapsila Srđana Jankovića i Dejana Dragijevića iz Bora, za koje se sumnja da su devojčicu udarili automobilom, a zatim njeno telo stavili u gepek automobila i odneli na deponiju.

Utvrđeno da su uračunljivi

Njih dvojica se nalaze u pritvoru, dok je otac Dejana Dragijevića, koji se sumnjiči da je pomogao sinu da premesti telo devojčice nedavno pušten iz pritvora, jer za krivično delo pomoć učiniocu nakon izvršenja krivičnog dela, pritvor ne može trajati duže od dva meseca.

Takođe, Dejan Dragijević i Srđan Janković bili su u Specijalnoj psihijatrijskoj bolnici u Beogradu i utvrđeno je da su uračunljivi.

Blic

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti