Foto: gradski.me
 U eksploziji bombe u podgoričkom Osnovnom sudu danas je poginuo M.B. (40) iz Podgorice, a pet osoba je povređeno, saopštio je Srđan Korać iz Uprave policije.
On je rekao da je do eksplozije došlo u 11:45 sati, a prema prvim informacijama iz policije, jedna osoba je aktivirala bombu na ulazu u sud.

Pretpostavlja se da se radi o samoubistvu, piše portal RTCG.  U trenutku eksplozije, u sudu je bio veliki broj ljudi.

Na licu mesta su ekipe Hitne pomoći, policije i vatrogasne.

“Ekipe Uprave policije i nadležnih službi su na terenu radi vršenja uviđaja i obezbeđenja lica mesta”, saopšteno je iz policije.

Muškarac koji je aktivirao bombu u holu Osnovnog suda od ranije poznat policiji

Podgoričanin Mladen Bulatović (40), koji je danas u holu Osnovnog suda aktivirao bombu i poginuo, od ranije je poznat policiji, piše portal podgoričkog Dana.

Bulatović je, navodi se, ranije bio procesuiran zbog sumnje da je krijumčario drogu.

Među povređenima je i advokat Branimir Vučković, saopštio je predsednik Advokatske komore Crne Gore, advokat Zdravko Begović.

“Vukčević ima povrede po vratu i nogama. Nije životno ugrožen. Povređena su i dva radnika Suda”, kazao je Begović novinarima.

Iz Uprave policije saopšteno je ranije da je Bulatović aktivirao eksplozivnu napravu razorne moći.

KC CG:Pet povređenih u Osnovnom sudu su stabilnog zdravstvenog stanja

Direktor Kliničkog centra Crne Gore (KČG), Ljiljana Radulović, saopštila je da se toj zdravstvenoj ustanovi nakon eksplozije bombe u podgoričkom Osnovnom sudu, javilo sedam osoba, od kojih je petoro povređeno, a njihovo zdravstveno stanje je stabilno.

“Teku sve dijagnostičke procedure, kako bismo konstatovali povrede. Najznačajnije je da su svi stabilnih vitalnih parametara”, kazala je Radulović.

Inače, nedavno je Skupština Podgorice dobila dojavu da je u zgradu postavljena eksplozivna naprava, a istragom policije je utvrđeno da je dojavu o bombi poslalo dete.

Tanjug

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments