Претрага
Претрага
Close this search box.

JOŠ 4 OSUMNJIČENIH U PRITVORU ZBOG KRAĐE ORDENJA IZ PALATE SRBIJA: Među njima i jedna žena, a Slobodan Homen i dalje se traži

Foto: Ilustracija

U nastavku preduzimanja dokaznih radnji prema 10 lica za koje postoji osnovana sumnja da su izvršili krivično delo Teška krađa i iz kancelarije za ordenje SIV-a i tom prilikom oduzeli 43.000 državnog ordenja Treći osnovni sud u Beogradu je odredio pritvor prema još četvoro osumnjičenih među kojima je i jedna žena.

Pritvor je određen prema I.Z. (53), N.A. (63) i A.T. (60) i S.S. (44) .

– O daljim radnjama koje tužilaštvo preduzima u cilju rasvetljavanja svih detalja predmetnog krivičnog dela javnost će biti blagovremeno obaveštena – navodi se iz ovog tužilaštva.

Za ovo delo osumnjičeno je 10 lica među kojima je i Slobodan Homen, bivši državni sekretar koji je trenutno nedostupan državnim organima.

– Osumnjičenima se stavlja na teret da su izvršili krivično delo u vremenskom periodu od 2009. godine do 2018. godine, nakon čega je javni tužilac 2019. godine prekinuo zastarelost krivičnog gonjenja preduzimajući dokaznu radnju, zbog koje činjenice je omogućeno zakonito preduzimanje daljih dokaznih radnji od strane javnog tužioca, dok apsolutna zastarelost za ovo krivičnog delo nastupa 2029. godine – piše u saopštenju tužilaštva.

Osim Homena, još jedno lice, S. B, trenutno je nedostupan državnim organima.

kurir

Tagovi:

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare
Gost
SNS Uzivo
22.03.2024 20:52

Kazu da su ordenje odneli Oskaru u Jajince? 🙂

Last edited 30 Dana Ranije by SNS Uzivo

Povezane vesti