Nakon batina u zatvor: Pretučenom Srbinu iz Gračanice određen pritvor

Foto: nsuzivo.rs

Jednom od mladića A.M. koji je sinoć pretučen od strane pripadnika takozvane Kosovske policije u Gračanici određeno je zadržavanje do 48 sati, potvrdio je za Tanjug advokat Mile Marković.

Prema rečima advokata, tužiteljka ga nije obavestila o meri pritvora, a pritvorenog mladića prema zakonu nakon ove mere sutra moraju izvesti pred istražnog sudiju.

“Mislim da je ovo mera zastrašivanja, za koju nema razloga. Zadržavanje u pritvoru se određuje za teža krivična dela, a ne za nevezivanje pojasa. Ovo je za mene neshvatljivo”, rekao je Marković za Tanjug.

On je dodao da je tužiteljka iz Prištine, nakon uzimanja izjave A. M., rekla da on može otići na lekarski pregled, jer ima problema sa krvnim pritiskom, te da će posle toga biti pušten kući.

Međutim, porodica mladića je advokata jutros obavestila da je nakon pregleda on ipak zadržan u pritvoru.

Mladići su prebijeni u samom centru Gračanice, na očigled slučanih prolaznika, samo zato što su zatražili da se policijska kazna za saobraćajni prekršaj napiše na srpskom jeziku.

Na to je jedan od policajaca uzvratio:

“Znaš li ti gde živiš?” i počeo da ih udara, nakon čega su mu se u prebijanju pridružila još dvojica kolega.

Drugi mladić M.M. se i dalje nalazi na bolničkom lečenju zbog povreda zadobijenih od strane pripadnika takozvane kosovske policaje.

(Telegraf.rs)

Tagovi:

Podeli vesti:
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti