Danas nešto posle 20 časova, jedan mladić fizički je nasrnuo na devojku u prolazu zgrade u Stražilovskoj 16.

– U jednom momentu čula se buka i dozivanje u pomoć. Devojka je vikala “Upomoć zovite policiju”, nismo videli šta se dešava, ali su komšije reagovale i policija je ubrzo stigla i uhapsila nasilnka – kaže jedna od stanarki.

 

Devojka je vikala “Upomoć zovite policiju”,

Na lice mesta izašle su patrole iz stanice Stari Grad, kao i takozvana marica kojom je mladić i priveden. On je pronađen nedaleko od mesta napada u istoj ulici ispred broja 35. Devojka je takođe otišla sa policijom najverovatnije zbog davanja izjave.

Na lice mesta izašle su patrole iz stanice Stari grad, a napadač je strpan u maricu

Podsetimo, naš portal, pisao je juče baš o nasilju na ženama, koje se dešava u stambenim zgradama.

U stambenim zgradama makar jednom dnevno se desi neko nasilje u porodici. Žrtve su najčešće žene, ali i deca. Ujedinjene nacije i upravnici stambenih zgrada u Novom Sadu i Beogradu pokrenuli su kampanju “Za komšiluk bez nasilja”, protiv nasilja u porodici. Akcija se realizuje u okviru projekta “Integrisani odgovor na nasilje nad ženama i devojčicama” koji sprovodi Vlada Srbije na čelu sa Koordinacionim telom za rodnu ravnopravnost.

Ovo neodoljivo podseća na slučaj iz Ulice Alekse Šantić, kada je Dejan Dabić iz Herceg Novog, u prolazu zgrade zaklao svoju bivšu devojku na očigled prolaznika. On je posle toga hladnokrvno otišao u hotel i spremao se za beg. Dabić je za ovo delo osuđen na doživotnu robiju. 

U ulici Alekse Šantić Dejan Dabić iz Herceg Novog, u prolazu zgrade je ubio svoju bivšu devojku, uhapšen je ubrzo na Limanu 4

Ovakvi slučajevi vrlo lako mogu da prerastu u tragediju, a svedoci smo da su se na društvenim mrežama u poslednje vreme pojavili snimci napada na žene na javnim mestima, poput snimka sa Ade Ciganlije i Voždovca gde su emotivni parteri šutirali svoje devojke kao da su u bokserskom ringu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

Oba slučaja rešena su brzo, ali ostaje pitanje koliko ovih slučajeva se dešava svakodnevno.

Nsuzivo.rs

4 Comments
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Madio
05/07/2021 10:23

Kako bi mu glavu otkinuo…..frajer udara devojku.Probaj to sa muskarcem nesposobnjakovicu.Evo zovi mene da ti ja pojasnim sramoto “muška”

Milica
05/07/2021 11:29

Molim vas,ovakve zatvorite na duže vrijeme.
STOP,svakom nasilju!

Mirjana
05/07/2021 16:11

ovo je dzukela obicnaa…zatvoriti ga na duze vremee…ostali sede.SRAMOTAA

Eni
05/07/2021 22:22

Pitam se da li je neko od heroja pomogao devojci na plaži?