Претрага
Претрага
Close this search box.

NASTAVLJA SE SUĐENJE ZA UBISTVO PEVAČICE: Danas svedoče sin i brat Zorana Marjanovića

Foto: Tanjug Sava Radovanovic

Suđenje Zoranu Marjanoviću koji je optužen da je 2. aprila 2016. na nasipu u Crvenki kod Borče ubio suprugu, pevačicu Jelenu Marjanović nastavlja se danas u Višem sudu u Beogradu i pred novim sudskim većem iskaze bi prvi put trabalo da daju Zoranov sin iz prvog braka Uroš, brat Miloš i snaja Milica. Podsetimo oni su bili pozvani i na prethodno suđenje, koje je održano 19. aprila ali se tada nisu pojavili.

Na pitanje sudije upućeno Marjanoviću, zbog čega nisu došli, on je odgovorio da “ne razgovara sa njima o suđenju i da im se kuća renovira pa da ne zna zbog čega nisu došli”.

Marjanović: Na toj adresi na kojoj se svi vodimo nema nikoga, renovira se kuća i nema uslova za život, nema struje, i svi smo na različitim adresama.

Sudija: Sa sinom, bratom i snajom niste razgovarali?

Marjanović: Ne.

Sudija: Na pripremnom ročištu ste izjavili da niste promenili adresu?

Marjanović: Da, ovo je samo privremeno, dok se ne reši. Da sam znao da treba da ih obavestim, obavesto bih ih. Meni ide u prilog da dođu.

Sudija: To da li vam ide u prilog, mi ne znamo.

Marjanović: Ja znam.

Sudiija je tada, kako je Kurir pisao, obavezala Marjanovića da ih obavesti da na suđenje zakazano za danas u 11 sati, moraju da dođu.

Podsetimo, Uroš Marjanović na prvom suđenju posle kog je Zoran Marjanović oglašen krivim i osuđen na maksimalnih 40 godina zatvora, ali je Apelacioni sud tu presudu ukinuo, odbio je da svedoči, na šta po zakonu ima pravo i on do sada nije dao iskaz u postupku.

– On će i sutra u sudnici imati mogućnost da se izjasni da li želi da svedoči ili ne. Brat Miloš prvi put je saslušan u decembru 2019. tokom trajanja prvog suđenja Zoranu Marjanoviću – podseća sagovornik Kurira. Podsetimo, on je tada ispričao da se seća da ga je brat panično pozvao da dođe na nasip “jer je nestao član porodice”.

– Želeo sam da je nađem, tražili smo je, vremena i redosleda kako smo se kretali se ne sećam – ispirčao je tada u sudnici Miloš Marjanović, tvrdeći da ne stoje navodi iz optužnice da su u periodu od 15.56 do 17.14 sati svi telefoni muških članova porodice Marjanović bili isključeni ili u mirovanju.

Podsetimo, prema navodima optužnice Zoran, njegova supruga Jelena i njihova tada trogodišnja ćerka otišli su na nasip jer je Jelena želela da trči. Zoran je navodno ostao sa ćerkom ali su joj ubrzo krenuli u susret. Kako se navodi, iskoristio je poverenje supruge, namamio je da siđe sa nasipa a potom je ubio udarcima u glavu u kanalu, dok je njihova ćerka ostala na nasipu. S druge strane, Marjanović je tokom prvog suđenja izjavio da nije silazio sa nasipa kao i da se nije odvajao od ćerke i da lično misli da je njegovu suprugu ubio psihopata. Na početku ponovljenog suđenja, odbio je da ponovo iznosi odbranu i odgovara na pitanja, već je samo kratko rekao da ostaje pri izjavama koje je ranije dao.

Njegova snaja Milica Marjanović koja bi sutra ponovo trebalo da iznese svoja saznanja tokom prethodnog svedočenja ispiračala je da su ona i njen suprug u noći dok se tragalo za Jelenom bili na nasipu i pokušavali da je pronađu. Otkrila je tada i da su svi muški članovi porodice bili na nasipu gotovo cele noći.

– Miloš mi je javio da je Jelena nestala. Tu su bili i njihova ćerka, Miloševa majka Zorica i kuma Vera Vukomanović. Pričali smo o Jeleninom nestanku, Jana je rekla da je mama nestala u travi i da su je oni tražili, ali nisu uspeli. U toku noći došao je Zoranov sin Uroš, sa nekom pevačicom, da uzmu Jelenine stvari zbog psa tragača. Pred svitanje, kući su se vratili Zoran, Uroš, Miloš i Vladimir, ali smo se dogovorili da se opet vratimo na nasip Zoran, Miloš i ja – ispričala je Milica.

Milica je u ranijim izjavama navodno navela i da su u noći potrage proveravali Jelenin Fejsbuk profil i da su tamo videli užasne poruke.

Ona je navodno tokom istrage ispričala da su Zoran i Jelena imali dobar brak i da je između njih postojala velika ljubav.

– Navela je da su se, kao i svi bračni parovi, povremeno svađali, ali da je to bilo potpuno bezazleno. Rekla je da je ubeđena da Zoran nikada ne bi naudio Jeleni, a kamoli je ubio, jer ju je jako voleo – ispričao je tada izvor Kurira.

(Espreso/Kurir/Jelena Spasić/Preneo D.M.)

Tagovi:

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare
Gost
Milan NS
07.06.2024 11:50

Kako?? Pa predsednik je pre 4 godine rekao da se zna ko je ubica i da je to rešeno… oh, wait!

Povezane vesti