Претрага
Претрага
Close this search box.

NE ZNA ODAKLE MU ARSENAL ORUŽJA! Sramna odbrana oca osumnjičenog za masakr u Mladenovcu

Foto: Ilustracija

Suđenje U. B. koji je 4. maja izvršio tragičan zločin u Mladenovcu, gde je ubio devetoro ljudi, ranio 12, dok je pokušao da ubije još 20 osoba, zakazano je za 23. maj. To će biti početno ročište, a proces će se odvijati u Višem sudu u Smederevu. Suđenje će obuhvatiti i U. oca, R. B. Ujaku i bratu od ujaka U. B. suđenje će biti održano u Kragujevcu.

R. B. tužilaštvo optužuje za krivično delo nedozvoljene proizvodnje, držanja, nošenja i stavljanja u promet oružja ili eksplozivnih materijala, u kombinaciji sa krivičnim delom teškog dela protiv opšte sigurnosti. R. B. je, kao i njegov sin, izneo svoju odbranu pred Višim javnim tužilaštvom. Dok je U. priznao da je izvršio delo za koje se tereti, njegov otac sve negira i tvrdi da ne zna odakle arsenal oružja u kućama koje su u njegovom vlasništvu, a u kojima su živeli U. i on.

“Živim sa porodicom u Donjoj Duboni. Po zanimanju sam vojno lice. Imam čin od 2008. godine, kao pukovnik u Ministarstvu odbrane, kao načelnik vojnog arhiva u Beogradu. Što se tiče krivičnog dela koje mi je predočeno krivičnom prijavom i stavljeno na teret, a u pitanju je krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, mogu da izjavim da je 5. maja u mojoj porodičnoj kući u Donjoj Duboni izvršen pretres od strane policijskih službenika i da je pronađena određena količina oružja.

O tome je sačinjen i izdat zapisnik o pretresanju stana i drugih prostorija koji je potpisao moj sin. Nisam siguran gde sam ja tada bio i zašto ja nisam potpisao zapisnik. Nakon što mi je pročitano šta je sve oduzeto i gde, mogu da izjavim, što se tiče vazdušne puške koja je pronađena u pomoćnom objektu na polici, da je to puška mog dede. U pitanju je stara puška koja je dugo stajala tu. Mislim da se vazdušna puška ne prijavljuje. Što se tiče municije koja je kod mene pronađena, a takođe i jednog usnika cevi za automatsku pušku, ne znam šta će to kod mene“, rekao je B. u tužilaštvu.

On je ispričao da u kući u Donjoj Duboni godinama živi sa porodicom i da su on i supruga koristili spavaću sobu u suterenu, dok na spratu postoje četiri sobe – u jednoj je povremeno spavao U. u jednoj R. otac, a u jednoj stariji sin sa suprugom i detetom, dok četvrtu sobu nisu koristili.

“Ja ne znam u kojoj sobi je pronađeno navedeno oružje. Kao što sam rekao, nisam ni znao da to oružje postoji. Što se tiče pretresa koji je obavljen 9. maja u kući u kojoj živim, tom prilikom je policija u mojoj kući pronašla neko oružje. Potpisao sam zapisnik. Znam da je tada kod mene policija pronašla i oduzela lovačku pušku za koju moram da kažem da imam dozvolu, kao i za malokalibarsku pušku i “karabin”. Sve dozvole za držanje oružja pokazao sam policiji. Što se tiče pištolja, oni nisu moji, već pištolji mojih sinova. Ja sam policijskim službenicima pokazao i njihove dozvole za te pištolje. Kada je u pitanju optički nišan, mislim da je on od vazdušne puške”, dodao je.

Republika/MONDO

Tagovi:

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare
Gost
Roza
17.04.2024 10:51

Fuj, gadi mi se, kakav bezobraznik.Eto ko nam sve ima cinove, nezna gde je bio kad su pretresali kucu, zna ,sakrio se negde, nezna odkud to oruzje, dedina puska nezna ni to da li se prijavljuje,pa bas ti treba yo da znas, zamislite koji idiot, kako se pravi. I takav radio u vojnom muzeju, pa ti si pokrao i muzej pa si donosio sinu oruzje. I ti trebas minimum 20 godina u zatvor,zato sto si ti to i donosio. Policija u Duboni znala ko si zato vam nista nusu smeli i nisu hteli i oni treba da odgovaraju,ukoliko je bilo… Učitaj još »

Povezane vesti