Претрага
Претрага
Close this search box.

Novosađanin koji je tukao ženu, OSUĐEN NA GODINU I OSAM MESECI ZATVORA (VIDEO)

Foto: Bosco Legal Services

Novosađanin A. G. (23), koji se tereti za nasilje prema nevenčanoj supruzi D. T. (28) u Ćirpanovoj ulici u Novom Sadu oglašen je krivim i osuđen na kaznu zatvora u trajanju od godinu i osam meseci.

Portparolka novosadskog Osnovnog suda Svjetlana Radovanović potvrdila je da je presuda doneta nakon glavnog pretresa u krivičnom postupku protiv okrivljenog G. A. (23) zbog krivičnog dela nasilje u porodici iz člana 194 stav 1 Krivičnog zakonika, uz napomenu da stranke imaju pravo žalbe Višem sudu u Novom Sadu.

– Okrivljenom je izrečena i mera zabrane približavanja i komunikacije sa oštećenom, tako što mu je zabranjeno približavanje oštećenoj na udaljenosti manjoj od 100 metara, zabranjen pristup u prostorije oko mesta stanovanja i mesta rada oštećene, kao i dalje uznemiravanje i komunikacija sa oštećenom u roku od dve godine od dana pravnosnažnosti presude, s tim da se vreme provedeno u zatvoru ne uračunava u vreme trajanja ove mere – pojašnjava Radovanović i ističe da je nakon izricanja prvostepene presude, okrivljenom produžen pritvor, prenosi Dnevnik.

Foto: RAS/ SRBIJA

Podsetimo, protiv A. G. je Osnovno javno tužilaštvo u Novom Sadu podnelo je optužni predlog po kojem mu se stavlja na teret da je 5. juna, primenom nasilja, drskim i bezobzirnim ponašanjem ugrozio spokojstvo, telesni integritet i duševno stanje svoje vanbračne supruge sa kojom ima zajedničko dete, tako što joj je, nakon kraće verbalne rasprave, naneo lake telesne povrede.

On je u noći između 5. i 6. juna, dvadesetak minuta iza ponoći, uhapšen i zadržan zbog nasilja prema nevenčanoj supruzi D. T. iz Novog Sada koju je u dvorištu Ćirpanove 19, oko 18.20 časova, nakon verbalne rasprave prvo udario nekoliko puta u glavu, a potom je, s obe ruke, uhvatio za vrat i davio. Tu nije stao, nego joj je još zavrtao levu ruku i nekoliko puta udario u predelu tela. Snimak brutalnog nasilja nad nesrećnom ženom osvanuo je na društvenim mrežama i izazvao oštru osudu javnosti.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by NS Uživo (@nsuzivo.rs)

D. T. je zadobila, na svu sreću, lake telesne povrede, a A. G. je određeno zadržavanje do 48 sati. On je u zakonskom roku saslušan 7. juna pred postupajućim zamenikom javnog tužioca na okolnosti navedenog krivičnog dela, a osim njega, ispitana je i oštećena D. T. nakon čega je tužilaštvo, na osnovu prikupljenih dokaza i sagledavanja činjeničnog stanja, sudiji za prethodni postupak Osnovnog suda u Novom Sadu podnelo predlog za određivanje pritvora A. G. u trajanju od 30 dana.

Sudija za prethodni postupak je doneo rešenje kojim se protiv osumnjičenog A. G. određuje pritvor jer smatra da postoje osobite okolnosti koje ukazuju da bi osumnjičeni u kratkom vremenskom periodu mogao ponoviti krivično delo ili dovršiti pokušano krivično delo. Međutim, branilac A. G. uložilo je žalbu koja je odbijena. Kako su tada naveli u Službi informisanja novosadskog Osnovnog suda, krivično vanpretresno veće je donelo tu odluku jer smatra da je sudija za prethodni postupak pravilno našao da u konkretnom slučaju stoje razlozi za određivanje pritvora, jer bi boravkom na slobodi, osumnjičeni u kratkom vremenskom periodu mogao ponoviti krivično delo ili dovršiti pokušano, zbog čega je žalba njegovog branioca odbijena kao neosnovana.

blic.rs/nsuzivo.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti