Претрага
Претрага
Close this search box.

Novosađanin koji je za vikend bežao od više policijskih vozila u pritvoru do 3. januara

Foto: elements.envato.com
Osnovno javno tužilaštvo u Novom Sadu podnelo je predlog o sprovođenju istrage protiv R. B. (52) iz Novog Sada, osumnjičenog za tri krivična dela: ugrožavanje javnog saobraćaja, nepružanje pomoći povređenom u saobraćajnoj nesreći i napad na službeno lice u obavljanju službene dužnosti.

Na saslušanju pred tužiocem, kako su za „Novosti“ rekli u Osnovnom tužilaštvu, osumnjičeni nije izneo odbranu, a predloženo je da mu se odredi pritvor do 30 dana.

Prihvatajući ovaj predlog OJT, sudija za prethodni postupak Osnovnog suda je prema rečima Svjetlane Radovanović, portparolke ovog suda, saslušao osumnjičenog R. B. i doneo rešenje da mu se odredi pritvor.

– Ta mera je doneta zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da bi okrivljeni u kratkom vremenskom periodu mogao ponoviti krivična dela za koja je osnovano sumnjiv u ovom krivičnom postupku – predočila je Radovanovićeva. – Pritvor osumnjičenom prema ovom rešenju može trajati do 3. januara 2023. godine. Sud je svoje razloge za ovakvu odluku detaljno obrazložio u rešenju koje je uručeno strankama u postupku, na koje isti imaju pravo žalbe u zakonskom roku krivičnom vanpretresnom veću ovog suda.

Pedesetdvogodišnji Novosađanin je, podsećamo, uhapšen u noći između subote i nedelje posle gotovo filmske potere novosadskim ulicama. On je, bežeći od policije, udario jedno policijsko službeno vozilo i tada su dva saobraćajca lakše povređena. Nastavljajući i dalje da vozi, kako se sumnja, pokušao je „audijem“ da udari dva policajca, koji su se bacili u stranu da izbegnu udar, i tada su obojica lakše povređeni.

Alkotestiranjem je utvrđeno da je vozio pod dejstvom alkohola, sa 1,21 promil alkohola u organizmu.

Novosti

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti

Претрага