Претрага
Претрага
Close this search box.

Otkriveno šta je pronađeno u telefonu dečaka ubice sa Vračara, na veštačenju 7 dokaza

FOTO: OLIVER BUNIĆ / RINGIER
Tokom istrage stravičnog zločina koji je, kako se sumnja, počinio učenik sedmog razreda u 8:40 časova 3. maja ove godine u Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar” na Vračaru kada je ubio devetoro đaka i čuvara, a ranio šest učenika i nastavnicu, veštačenjem njegovog telefona otkriveno je da je, između ostalog, imao fotografije oružja.

– Rano je govoriti šta su pokazali rezultati veštačenja, jer ona su još uvek u toku. Možemo da otkrijemo samo jedan deo, a to je da su u telefonu dečaka nađene fotografije oružja – rekao nam je sagovornik iz istrage ovog slučaja.

Navodi da je na veštačenju sedam dokaza.

– Na veštačenju su pištolj, Molotovljevi kokteli, telefon, kompjuter, njegova garderoba, kao i lične beleške pod koje spadaju – njegove sveske, knjige koje je čitao… A ključni dokaz su nadzorne kamere iz škole. Veruje se da su na njima snimci ovog nezapamćenog masakra. Radi se na tome da utvrdimo koga je sve zvao, šta je tačno pričao sa osobama sa kojima je bio u kontaktu, da li se svađao sa nekim, da li je imao neku simpatiju, neuzvraćenu ljubav, zašto su mu većinom devojčice bile meta, da li je nekome pretio, da li je njemu neko pretio. Kompjuter se češlja bukvalno do dana od kada je počeo da ga koristi. Dakle, istražuje se do tančina šta je gledao, čime se zanimao… Takođe se istražuje da li je gađanje vežbao negde drugde osim u streljani sa ocem. Ispituje se i da li je možda nekome najavio šta će da uradi. Takođe, nije poznato kako je dečak znao šifru očevog sefa – rekao je izvor iz istrage.

.
FOTO: SNEŽANA KRSTIĆ / RINGIER.

Inače, dečak je ubio radnika obezbeđenja, a u holu je potom oduzeo život troje đaka. Zatim je ušao u učionicu gde je bio čas istorije. Tu je ubio petoro.

Podsetimo, dečaku-ubici bilo je potrebno oko 120 sekundi da upuca 16 osoba, da za to vreme promeni šaržere, iskoči kroz prozor i pozove policiju.

Prema informacijama iz istrage, dečak je u sredu u 8.40 ušao u školu, a dva minuta kasnije pozvao policiju u 8.42 sati. Počinio je zločin pištoljem CZ99 koji je uzeo od oca V. K., inače poznatog radiologa. U rancu mu je nakon hapšenja nađen još jedan pištolj kao i četiri Molotovljeva koktela. U krvavi pir krenuo je sa pet šaržera.

Njegov otac se sumnjiči da je oružje ostavio neobezbeđeno. Na sve optužbe istražitelja, V.K. je rekao “da nije kriv”. U svom stanu, u kojem je živeo i njegov sin, u sefu je imao pet pušaka i dva pištolja.

.
FOTO: OLIVER BUNIĆ / RINGIER.

Sina je, kako je ranije navedeno, od njegove 12 godine vodio u jednu poznatu streljanu u Beogradu u kojoj je učio kako da puca, a u njoj je navodno bio mesec dana pre zločina.

Nakon hapšenja maloletnik nije pokazao ni trunku kajanja. Bio je hladan, a policajcima je, kako su pojedini naveli rekao da je “psihopata koji mora da se smiri”.

Dečak se trenutno nalazi na psihijatrijskoj klinci.

Deseta žrtva preminula u bolnici

Devojčica koja se 12 dana borila za život preminula je od povreda koje je zadobila u stravičnoj pucnjavi koja se dogodila u OŠ “Vladislav Ribnikar” kada je učenik sedmog razreda počinio masakr.

Lekari UDK “Tiršova” su svih 12 dana činili nadljudske napore da spasu njen život. Ona je deseta žrtva, a nalazila se na spisku koji je dečak napravio pre zločina.

Ona se na “listi” našla sa navodno još 15 učenika odeljenja u koje je išao i osumnjičeni. Ipak, nisu svi učenici koji su ubijeni ili ranjeni bili na spisku koji je 13-godišnjak napravio.

Kako se ponaša otac osumnjičenog u Okružnom zatvoru

On je u pritvoru Okružnog zatvora od 5. maja 2023. godine nalazi po rešenju Višeg suda zbog krivičnog dela – teško delo protiv opšte sigurnosti.

Pritvorenik V. K. nijednim svojim postupkom nije prekršio pravila kućnog reda koja se odnose na sva lica u pritvoru niti je na bilo koji način ugrozio svoj ili život nekog drugog lica.

S obzirom da je reč o licu koje se nalazi u pritvoru, iznošenje bilo koje druge informacije osim gore navedenih značilo bi kršenje Zakona o zaštiti podataka o ličnosti.

Telegraf.rs

Tagovi:

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare
Gost
SNS Uzivo
25.05.2023 17:36

Da li ste do sada otkrili ko je decakov tata i u kakvom je odnosu sa precednikom drzave? 🙂

Last edited 1 Godina Ranije by SNS Uzivo

Povezane vesti