Претрага
Претрага
Close this search box.

PLAŠIO SAM SE DA ĆE MU ISPRATI MOZAK I POSLATI GA U SIRIJU! Otac ubijenog vehabije: Ko zna sa kim se sastajao

Foto: Printscreen

Otac ubijenog vehabije Sabahudina Žujovića, ne može da razazna kako je njegov sin postao islamista, jer su u njihovoj kući uvek poštovala srpska tradicija i pravoslavlje.

Miloš Žujović, koji je 29. juna samostrelom pokušao da likvidira pripadnika Žandarmerije, Miloša Jevremovića (34), okončao je život kao terorista. Njegovi roditelji Biljana i Zoran Žujović, kažu da u njihovoj kući koja je od pamtiveka slavila srpsku tradiciju i pravoslavnu veru, Zoran je slušao islamiste.

Sve sam to radio ne bih li čuo šta i kako pričaju i šta je Miloša navelo da promeni veru. Ima mnogo pametnih muslimana, ali, znate kako, za mnoge vam se učini da su mudri i da ispravno razmišljaju dok ne počnu kasnije da pričaju svašta. Na nekim snimcima sve lepo govore do kraja, a onda da vam se smrkne od onog šta čujete. Tako ispiraju mozak mladima koji se traže i kojima treba vođa”,  objašnjava Zoran, otac teroriste.

Na snimcima koji kruže internetom bez ikakve kontrole i na štetu mladih ljudi, tvrdi Zoran, promovišu kako treba trpeti nasilje i strahotu za viši cilj.

Pričaju da, ako si na lakom putu, kako to oni zovu, ne osećaš bol i ako te muče i seku. Meni je dolazilo iz kože da iskočim kad to čujem. Govorio sam Milošu: “Daj mi tog na lakom putu njegovom da mu stegnem kožu kleštima, pa da vodimo da li boli, da vidim njegov laki put. Da ga vidim kad zajauče pred tuđom decom koju truje”, ispričao je Zoran.

Ne krije da je strahovao da će Miloša, za kojeg je video “da ne zna gde se nalazi”, nagovoriti da ide u Siriju da ratuje.

Pratio sam i shvatio da se poznaje sa Igorom Despotovićem, a ko zna sa kim se sastajao u Beogradu i Novom Pazaru. Plašio sam da će ga ispranog mozga poslati u Siriju, na ratište, a znao sam da je Despotovića uhapsio Darko Trifunović, 15 dana pred rat u Ukrajini. Tad mi je malo laknulo”, kaže nesrećni otac.

mondo.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti