Претрага
Претрага
Close this search box.

Počinje suđenje napadačima sa Voždovca: Žene pričaju o stravičnoj smrti Đorđa Mijatovića

Foto: screenshot/FB

Maloletnicima N. Z. (17) i F. B. (16), optuženim da su u 26. maja u parku na Voždovcu ubili Đorđa Mijatovića (37), brata potpredsednika Vlade Federacije BiH Vojina Mijatovića, počeo je postupak pred Višim sudom u Beogradu.

Osumnjičeni se terete da su Mijatoviću naneli teške povrede od kojih je preminuo u bolnici, a njima za ovo krivično delo preti kazna do 10 godina maloletničkog zatvora. Osumnjičeni N. Z. je u policiji priznao delo koje se maloletnicima stavlja na teret.

Mijatović se kobnog dana sukobio sa maloletnicima jer su maltretirali njegovog sina u parku ispred zgrade. U tuči, tinejdžeri su šest puta udarili u glavu žrtvu, ali je koban bio onaj u slepoočnicu, od kojeg mu je pukla lobanja. Potom je Mijatović zadobio epi napade i preminuo je u Urgentnom centru.

Štanglama na poznatog lekara

Maloletni F. B. je odgovarao i da je 26. decembra 2023. godine pretukao lekara Branka Kajtazija i njegove sinove. Teško prebijanje štanglama dogodio kod Osnovne škole “Branislav Nušić” na Voždovcu.

– Dečaka poznajemo odranije, tog popodneva smo mu dali novac da ode do prodavnice i kupi nam po vodu i čokoladicu. Posle izvesnog vremena vratio se sa flašicama vode, ali bez čokolade. Tada smo mu uzeli loptu i nismo hteli da je vratimo. Otrčao je kući. Dečakov otac je onda izašao iz zgrade, prišao mi i počeo da se svađa, u stilu kakvo je to ponašanje, što mu uzimate loptu. Onda mi je udario šamar i krenuli smo da se bijemo. Kada smo pali, ustao sam i onda smo ga udarali nogama po glavi i telu – ispričao je tinejdžer F. B. kod tužioca za maloletnike.

24sedam

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti