Претрага
Претрага
Close this search box.

POČINJE SUĐENJE OPTUŽENOM ZA UBISTVO NOE MILIVOJEV: Danas bi trebalo da iznese odbranu!

Copyright Printscreen/TikTok

Suđenje Ognjenu Dabetiću, optuženom za ubistvo Noe Milivojev (18) počinje danas u Višem sudu u Beogradu. Nakon održanih pripremnih ročišta, počinje deo suđenja koji je otvoren za javnost, a Dabetić bi trebalo da iznese odbranu.

Dabetić je na pripremnom ročištu izjavio da navodi optužnice nisu tačni, odnosno da nije tačno da je iz niskih pobuda, mržnje i netrpeljivosti, na podmukao način lišio života Nou Milivojev. U tužilaštvu se, prethodno, branio ćutanjem.

On će se o krivici izjasniti i danas, a, ukoliko bude želeo, moći će detaljno da iznese odbranu.

Kako je navedeno u optužnici, postoji opravdana sumnja da je Dabetić u periodu od 17. do 18. june prošle godine, u stanu u centru Beograda, u kom je prijavljeno boravio, ubio Nou Milivojev, sa kojom je prethodno bio u emotivnoj vezi.

Ubistvo je, kako se sumnja, počinio zbog subjektivnog osećaja izneverenosti i ponašanja Noe Milivojev prema njemu, odnosno nije mogao da prihvati prekid veze i komunikacije i insistirao je na nastavku veze. Zato je, najpre, obnovio kontakt i susrete sa Noom, a kritičnog dana je zloupotrebio njeno poverenje i vezanost za njega i pozvao je kod sebe u stan.

Tamo je došlo do svađe i fizičkog sukoba, nakon čega je Dabetić devojku ubio tako što ju je zadavio električnim kablom. U optužnici je navedeno da je nakon toga telo vukao po drvenom podu galerije, a zatim i niz stepenice do kupatila, gde je u tuš kabini nožem isekao telo, a potom delove tela stavio u jednu PVC kutiju sa poklopcem, kao i jedno PVC bure, kao i jednu kantu i jednu kantu sa slavinom.

Delove tela zalio je hemikalijama bazne reakcije i dodao supstance koje sadrže amfetamim, mirtazapin, klozapin, paracetamol i ibuprofen. Nadao se da će na taj način da ukloni ostatke zločina. Ipak, sve kutije pronađene su 6. jula, kada je Dabetić i uhapšen, a reporteri na licu mesta videli su spomenute kutije koje su policajci i inspektori izneli iz stana.

Policajac zatekao stravičan prizor

Policajac je koji je prvi ušao u Dabetićev stan nakon zločina, svedočio je letos u istrazi da je u stanu odmah osetio miris hemikalija. Prema njegovim rečima, stan je bio mračan i u haosu, a na šporetu je bila crvena fleka nalik na krv. Dabetić mu, kako je rekao, najpre nije dozvolio da “baci pogled u stan” jer, “ima veću količinu droge”, ali se ipak predomislio i pustio ga.

U jednom momentu ga je pitao da li je Noa Milivojev unutra, na šta je Dabetić slegnuo ramenima i potvrdno klimnuo glavom, nakon čega mu je skrenuo pažnju na to da “ne ulazi u kupatilo zbog sebe”.

Ubrzo je Dabetić, prema svedočenju policajca, priznao da je 15 do 20 dana ranije, nakon svađe, Nou Milivojevudavio kablom i isekao njeno telo nožem, a potom zalio kiselinom.

Pričao da ga traži policija

U optužnici je navedeno i da je Dabetić, nakon ubistva, po dogovoru preko aplikacije za upoznavanje došao u stan jednog muškarca, koji je svedočio o tome da je Dabetić tada bio drogiran i da mu je pričao kako su mu ruke suve od kiseline.

Svedok je ispričao da mu je okrivljeni tada rekao da ga traži policija, i da je “u paklu” 20 dana jer svi pričaju o nestaloj devojci, iako to nije devojka.

Pričao je, kako je rekao svedok, da je bio sa devojkom koja ga je prevarila i izigrala, ali nije priznao da je konkretno nekog ubio.

(Espreso/Telegraf.rs/Jelena Ostojić/Preneo D.M.)

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti