Претрага
Претрага
Close this search box.

Pogledajte kako Kurtijevi policajci sa dugim cevima maltretiraju srpske mladiće u Leposaviću! (VIDEO)

Printscreen/YouTube/Kosovo online

Na snimku privođenja srpskih mladića jasno se vide pripadnici takozvane kosovske policije sa dugim cevima kako privode maloletnike u Leposaviću.

U noći između petka i subote, sat vremena nakon ponoći, u centru Leposavića, privedena su dva maloletnika, srpski mladići, zbog toga što su, kako su i sami potvrdili, pevali pesme na jednom rođendanu. Tkozvana kosovska policija ih je, kako su ispričali, prskala suzavcem i primenjivala silu sve do policijske stanice, a sada se pojavio i snimak koji dokazuje njihove reči.

Na snimku privođenja srpskih mladića jasno se vide pripadnici takozvane kosovske policije sa dugim cevima. U jednom momentu može se čuti i repetiranje puške, što u snimku i potvrđuje jedna od osoba koje su bile iza kamere.

Aleksa Babić kaže da su ih policajci maltretirali sve do policijske stanice.

– Bili smo prekoputa kafića ’Mistik’ i pevali smo naše pesme koje smo slušali na punoletstvu o našem Kosovu, zbog toga su nas pripadnici policije priveli i odveli u pritvor, gde smo morali da dajemo izjavu i gde su nas maltretirali. Terali nas da kažemo što smo to pevali, vređali su me u kolima. Prskali su nas suzavcem, a prskali su me i u kolima kada su me sprovodili do stanice – priča Babić.

On je dodao da nisu remetili javni red i mir, samo su pevali i nisu imali nameru da nekoga provociraju.

– Nismo remetili mir, nismo vikali, pevali smo kosovske pesme i nismo imali nameru nikoga da isprovociramo, nismo provocirali, nismo pravili nikakve probleme. Tokom privođenja jesu vršili silu, pribili su nas uz zid, vezali su nas lisicama, spakovali u kola i odveli, i primenjivali su silu u stanici policije – rekao je Babić.

Istakao je da je uplašen jer ne zna zbog čega sve može da bude priveden i dodao da je na KiM život opasan za mlade.

Andrija Antonijević tvrdi da su ih policajci u stanici terali da pevaju ponovo iste pesme.

– Bili smo kod drugarice na veselju, posle veselja svi smo otišli u jedan kafić gde smo pevali iste pesme. Nismo nikoga provocirali, nismo imali nameru nikoga da vređamo, pevali smo kosovske pesme. Nakon toga su došli i prskali nas suzavcem, odmah su nas uhapsili, mene i drugara, ne znam zbog čega. Držali su se na nas i vikali: “‘Ajde sad pevajte ovde, šta ste pre pevali”, napadali su nas sve vreme tu. Jednog drugara su naprskali suzavcem u oči pa je išao ambulantu, a suzavac je i mene zakačio. Stegli su nam lisice koliko su mogli ubacili u kola i posle dole u stanicu pisali prijavu, kaznu 200 evra i nakon te prijave su nas pustili da idemo kući – rekao je Antonijević.

24sedam

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti