Претрага
Претрага
Close this search box.

Pojavio se ključni svedok ubistva Danke Ilić: Misteriozni muškarac koji je džogirao pored deponije se javio tužilaštvu

Osumnjičeni Dejan Dragijević, koji je na saslušanju u tužilaštvu posle hapšenja priznao zločin i detaljno ga opisao, zatražio je da ga tužilaštvo ponovo sasluša

U Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru, za 5. jul je zakazano saslušanje novih svedoka u istrazi ubistva dvogodišnje Danke Ilić iz Bora, koju su, kako se sumnja, usmrtili radnici JKP “Vodovod” iz Bora Dejan Dragijević (50) i Srđan Janković (50), a kako se saznaje, saslušanje jednog od njih je od velikog značaja za istragu.

– U pitanju su dvojica komšija iz Banjskog Polja, od kojih se ne očekuje ništa krucijalno. Međutim, nadležnima se javio jedan muškarac iz Bora, koji je treći svedok, a koji je rekao kako je džogirao baš u vreme kada su osumnjičeni bili na smetlištu i navodno bacili telo – kaže izvor i dodaje:

– Šta je tačno video, zašto se tek sada javio, znaće se u petak. Postoji mogućnost da njegovo svedočenje dokaže da su zaista na smetlište bacili ubijeno dete.

Inače, osumnjičeni Dejan Dragijević, koji je na saslušanju u tužilaštvu posle hapšenja priznao zločin i detaljno ga opisao, zatražio je da ga tužilaštvo ponovo sasluša.

Advokat Vanja Živković je kazala da do danas nije dobila ni potvrdan ni odričan odgovor hoće li tužilaštvo prihvatiti ponovno saslušanje njenog branjenika Dejana Dragijevića.

Inače, u obrazloženju zašto želi dodatno saslušanje, Dragijević kaže da je to radi razjašnjenja okolnosti i iznetih činjenica koje je dao na zapisnik prilikom saslušanja 5. aprila 2024. godine.

Podsećanja radi, za ubistvo Danke Ilić osumnjičeni su Srđan Janković iz sela Luka i Dejan Dragijević (50) iz sela Zlot kod Bora, koji je, inače, priznao zločin, rekavši da su vozilom JKP “Vodovod” udarili devojčicu, nakon čega ju je on zadavio golim rukama. Takođe je otkrio da su mu u sakrivanju devojčicinog tela pomogli otac Radoslav i sada već pokojni brat Dalibor, koji je, podsetimo, preminuo u Policijskoj upravi Bor nekoliko sati posle hapšenja.

24sedam/Kurir

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti