Претрага
Претрага
Close this search box.

PONAVLJA SE SUĐENJE ZA ZLOČIN U NOVOSADSKOJ KINESKOJ ČETVRTI Okrivljeni za teško ubistvo na svirep način u petak pred sudijom

Foto: Pexels.com

Suđenje Miodragu Mikcu (43) iz Beograda, Miši Todoroviću (46) iz Novog Sada, Zorici Dikić (40) iz Petrovaradina i Željku Milašinu (48) iz Feketića za ubistvo Alerksandra Popovića (34) iz Beograda trebalo bi da bude nastavljeno u petak, 7. juna u novosadskom Višem sudu.

Ovaj postupak se ponavlja jer je Apelacioni sud u Novom Sadu ukinuo prvostepenu presudu kojom je ova četvorka oglašena krivom da su kao saizvršioci izvršili krivično delo teško ubistvo na svirep način i osuđeni na ukupno 52 godine zatvora.

Podsetimo, za ubistvo tridesetčetvorogodišnjeg Beograđana, koji je sa okrivljenima boravio u napuštenom objektu u Kineskoj četvrti u Novom Sadu, Miodrag Mikac i Željko Milašin prvostepenom presudom su osuđeni na po 15 godina zatvora, Miša Todorović na 12, a Zorici Dikić na 10 godina.

Foto: D. Nikolić/Dnevnik

Na ovu presudu žalbu su uložili novosadsko Više javno tužilaštvo, branioci okrivljenih i lično okrivljeni Miša Todorović.

U pritvoru od hapšenja

Miodrag Mikac, Miša Todorović, Zorica Dikić i Željko Milašin se od hapšenja nalaze u pritvoru u Okružnom zatvoru na Klisi. Njima je pritvor poslednji put produžen do 15. juna.

– Apelacioni sud u Novom Sadu je usvojio žalbe i ukinuo prvostepenu presudu i predmet vratio na ponovno suđenje – navode u Višem sudu u Novom Sadu.

Drugostepeni sud je u obrazloženju naveo da je presuda doneta uz bitne povrede odredaba krivičnog postupka i na osnovu pogrešno i nepotpuno utvrđenog činjeničnog stanja.

Prema navodima optužnice, 30. oktobra 2021. godine, Aleksandar Popović je izvadio sataru iz unutrašnjeg džepa svoje jakne i bez ikakvog povoda njome pokušao da udari okrivljenog Miodraga Mikca, koji je izbegao udarac i odgurnuo ga ka Željku Milašinu, koji mu je oteo sataru i udario ga bočnom širokom stranom i potom je odbacio. Zatim su svi nasrnuli na Popovića, koji je pao i zajednički mu zadavali više udaraca pesnicama i nogama.

Oštećeni je tom prilikom zadobio teške telesne povrede opasne po život pa je usled krvarenja prouzrokovano zatajenje moždanih funkcija, usled čega je 1. novembra nastupila smrt, navodi se u optužnici zamenika višeg javnog tužioca Jelene Stojaković Mustakas.

Dnevnik

Tagovi:

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare
Gost
Goran
05.06.2024 16:29

Naravno da je strašno i da ti bude žao kad se nekome oduzme život na tako sraman i glup način. Zorica nije pokojnog momka ni udarila a dobila je toliku kaznu,našla se u pogrešno vreme na pogrešnom mestu u alkoholisanom stanju,to je njena jedina i najveća krivica.Jednostavno ona nije taj tip osobe koja bi učinila tako nešto.Zbog te presude nam se majka razbolela i umrla od tuge. Nadam se da će sud razmotriti sve činjenice i dokaze i uzeti u obzir prilikom novog sudjenja.

Povezane vesti