Претрага
Претрага
Close this search box.

“POVLAČIM SVAKU REČ KOJU SAM REKAO POLICIJI” Najnoviji detalji iskaza osumnjičenog za ubistvo Danke Ilić

Foto: nsuzivo.rs

Srđan Janković, osumnjičeni za ubistvo Danke Ilić, izjavio je da povlači sve što je rekao policiji

Povodom slučaja nestanka i navodnog ubistva Danke Ilić iz Banjskog polja u emisiji Puls Srbije gostovali su Blažo Marković, iz pokreta “Novi ljudi – nova snaga Srbije” i sindikata policije i policijskih starešina, Milan Popović advokat i Rajko Nedić, glavni urednik Kurira.

Nedić je saopštio najnoviji iskaz Srđana Jankovića dat u prethodna tri sata njegova saslušanja.

“Ovo su poslednje informacija koju je Kurir ekskluzivno saznao, a tiče se poslednja tri sata svedočenja Jankovića. Prisutni kažu sa se ponašao prisebno i stabilno i da je bez razmišlajnja odgovarao na pitanje. Rekao je: ‘Povlačim sve što sam rekao policiji, svaku svoju izgovorenu reč'”, rekao je Nedić i dodao:

Srđan Janković kao i drugi osumnjičeni Dragijević ranije priznali policiji krivicu. Kako je nezvanično saznao Kurir on je od početka samog hapšenja planirao da progovori, ali je sačekao kako bi rezultati istrage koji nisu doneli uverljive dokaze o njegovoj krivici preokrenuli situaciju u njegovu korist.

Foto: Printscreen/Facebook

Podsetimo u Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru u ponedeljak je saslušan Srđan Janković (50) koji je negirao da je počinio zločin 26. marta ove godine u Banjskom Polju kod Bora. On je osumnjičen da je ubio devojčicu službenim vozilom nakon čega su telo odneli na deponiju i otarasili ga se.

On je odgovorio na oko stotinu pitanja u tužilaštvu. Saslušavan je oko tri i po sata, od 10 do 13:30 časova.

“Janković je, navodno, pred tužilaštvom mirno i staloženo govorio i odgovarao na sva pitanja koja su mu postavljena. Detaljno je govorio o 26. martu, danu kada je Danka nestala i kada su je, kako se sumnja, Janković i Dragijević prvo udarili kolima JKP ‘Vodovod’, gde su bili zaposleni, a onda i ubili i bacili telo. Objasnio je šta je tamo radio i priznao je da je pio alkohol. Priznao je i da je bio za volanom ‘fiat pande’, koja je službeno vozilo, kao i da se automobil kretao baš tim putem, koji je naveden kao mesto na kom je Danka udarena kolima, ali da apsolutno nikoga automobil kojim je upravljao nije udario. Ispričao je i da ga ne grize savest jer ništa nije uradio, da na kolima nema udarca i da bi bila ulubljena da je dete njima udareno”, ispričao je izvor “Kurira” iz tužilaštva.

Srđan Janković je priznao u policiji krivično delo koje mu se stavlja na teret, a u tužilaštvu se branio ćutanjem sve do danas kada je negirao krivično delo. Sa druge strane, Dragijević je sve priznao i u policiji i u tužilaštvu.

Kurir

Tagovi:

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare
Gost
Crni
05.06.2024 18:07

Koliko se sećam kada je odlazio u pritvor pitao je jednu ženu “da li su pronašli Danku”, kada je ona rekla da nisu, on je izjavio “neće je ni pronaći”.

Povezane vesti