Претрага
Претрага
Close this search box.

Pritvor za Igora Despotovića: Osumnjičen za terorističko udruživanje, sarađiivao sa ubijenim vehabijom!

Foto: Printscreen/MUP

Igor Despotović je uhapšen u subotu zbog sumnje da je bio u kontaktu sa Milošem Žujovićem, koji je tog dana napao žandarma Miloša Jevremovića

Sudija za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu – Posebno odeljenje za organizovani kriminal je 1. jula doneo rešenje kojim je prema okrivljenom Igoru Despotoviću odredio pritvor, koji mu po tom rešenju može trajati najduže 30 dana.

Igor Despotović je uhapšen u subotu zbog sumnje da je bio u kontaktu sa Milošem Žujovićem, koji je toga dana napao žandarma Miloša Jevremovića ispred Ambasade Izraela i pogodio ga strelom u vrat. Jevremović je u samoodbrani pucao na Žujovića, koji je preminuo od zadobijenih povreda.

Pritvor za Igora Despotovića je određen jer postoje osobite okolnosti koje ukazuju da će ometati postupak uticanjem na svedoke, zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo, kao i s obzirom na to da je osnovano sumnjiv da je počinio krivično delo za koje je propisana kazna zatvora više od deset godina, a način izvršenja i težina posledica krivičnog dela doveli su do uznemirenja javnosti koje može ugroziti nesmetano i pravično vođenje krivičnog postupka.

Osumnjičenom Igoru Despotoviću na teret se stavlja krivično delo terorističko udruživanje.

Protiv navedenog rešenja dozvoljena je žalba krivičnom vanpretresnom veću Višeg suda u Beogradu – Posebno odeljenje za organizovani kriminal, u roku od tri dana od prijema rešenja.

Milica ima najneobičnije prezime u Srbiji.

Foto: Printscreen

Kako je 24sedam ranije pisao, Igor Despotović, vehabija koji je, kako se sumnja, sarađivao sa Milošem Žujovićem koji je u subotu iz samostrela ranio žandarma ispred izraelske ambasade dobro je poznat policiji i pravosuđu. On je 23. aprila ove godine po drugi put prvostepeno osuđen na tri godine robije zbog podsticanja na terorizam, a pravosnažnu presudu čekao je na slobodi nakon što mu je odlukom Apelacionog suda u Beogradu ukinut pritvor. Sumnja se da je odmah po izlasku na slobodu Despotović krenuo da smišlja novi plan i vratio se terorističkim idejama.

Despotović je i ranije bio hapšen i to zbog planiranja napada u centru Beograda 2017. godine kada je nameravao kamionom da gazi ljude u Knez Mihailovoj ulici u Beogradu.

Žujović je u subotu oko 11 sati samostrelom pogodio pripadnika Žandarmerije Miloša Jevremovića. (34) u vrat ispred Ambasade Izraela u Beogradu, a kod sebe je imao i nož. Žandarm Miloš Jevremović operisan je u Urgentnom centru gde mu je iz vrata izvađena strela i nalazi se u stabilnom stanju.

24sedam.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti