Претрага
Претрага
Close this search box.

“PROBUDILA ME BUKA SPECIJALACA”! Okrivljeni za smrt devetoro mladih zaspao nakon masakra u Mladenovcu

Foto: MUP SRBIJE

U. B. (22) iz Dubone kod Mladenovca, koji je okrivljen da je pre godinu dana počinio nezapamćeni masakr, u kom je ubijeno devet osoba, a njih 12 teško ranjeno, nakon krvavog pira zaspao je i to u tri navrata, sve dok ga policija nije pronašla u kokošinjcu njegovog ujaka nadomak Kragujevca!

Okrivljenog 23. maja očekuje početak suđenja u Višem sudu u Smederevu, koji se optužnicom nadležnog tužilaštva tereti da je počinio krivično delo teško ubistvo tog 4. maja 2023. kada je iz kalašnjikova pucao prvo u okupljeno omladinu kod spomenika u Ravnom Gaju kod Malog Orašja, a krvavi pir nastavio kod škole u Duboni. Optužnicom, pored U. B. obuhvaćen je i njegov otac R. koji se tereti da mu je nabavio oružje koje je koristio u masakru.

“Kada sam počinio zločin nisam imao tačan plan gde bih išao. Imao sam nameru da dospem do auto-puta i da odem do Beograda, nisam imao plan, gde ću i šta ću, hteo sam da se sakrijem, ali bez ideje gde tačno. Cilj mi je bio da pobegnem što dalje. Mislim da sam hodao pola sata, možda i više, a u jednom trenutku odlučio sam da bacim automatsku pušku, svestan da moram da izađem posle i na auto-put i da ne bi upadao ljudima u oči”, rekao je na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu u Smederevu samo dva dana nakon maskara.

Okrivljeni je, kako se navodi u optužnici opisivao kako je došao do naplatne rampe Mali Požarevac gde je oteo taksistu i mladu putnicu. Svojim taocima tada je pretio da će ih pobiti bombama koje je držao u ruci, a u nekoliko navrata je i zadremao u kolima što je i sam ispričao pred tužiocem.

Kada sam ušao u dublji razgovor sa tom devojkom i taksistom, u tom momentu bio sam skroz normalan i svestan svega što je bilo. Osećao sam nenormalnu grižu savest i obećao sam im da ako bude potrebno i da ću njih zaštiti, i uraditi sve da im ništa ne fali, jer su mi u tom trenutku spasili život”, rekao je i dodao da je nakon što se smestio u kokošinjac svog ujaka G. G. zaspao.

Ja sam u jednom momentu zaspao, bio sam samo u majici, jer sam duks prethodno bacio. Bila mi je neka vrućina i znam samo da me je probudila vika specijalaca. Otvorio sam vrata kokošinjca, video ih i predao se”, kazao je.

Da je U. B. nakon masakra spavao i to u više navrata, rekao je i taksista koji ga je vozio nekoliko sati.

Hteo je da zavara trag gde idemo nakon što smo ostavili putnicu, dobacio je iz kola: “Idemo za Beograd!”. Planirao je da prikrije gde namerava da ide. Rekao je da isključim tablet i taksimetar i da idemo za Kragujevac. Uzeo je moj mobilni i podesio navigaciju za Kragujevac. Sipao sam gorivo, a taj momak me je posmatrao šta radim, plašio se da nešto ne progovorim i da li ću ga odati”, rekao je u svom iskazu taksista, koji se nalazi u optužnici.

“Na tom putu do Kragujevca taj momak je dva puta zadremao. Bio je dosta smireniji, nismo razgovorali, ja samo inače, izbegavao da pričam sa njim da ga slučajno ne bi izazavao i rekao nešto pogrešno”, kazao je taksista.

Kako je objasnio taksista u svom iskazu, kada se okrivljeni probudio uzeo je njegov telefon i počeo da čita vesti o sebi.

U jednom trenutku počeo je da čita vesti sa interneta i tako sam saznao da mu otac radi u Vojsci Srbije“, piše u optužnici.

Kurir/MONDO/I.V.

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti