Претрага
Претрага
Close this search box.

SAKRILI NOVAC U DONJI VEŠ: Na Horgošu pokušali da prokrijumčare 100.000 evra

Foto: Uprava carina Republike Srbije
Carinici su tokom vikenda na ulazu graničnog prelaza Horgoš, u saradnji sa policijom, sprečili tri pokušaja krijumčarenja novca i zaplenili preko 100.000 evra.

Nešto više od 85.000 evra zaplenjeno je tri sata posle ponoći 10. septembra 2022. godine, kada je na red za carinsku kontrolu pristigla škoda oktavija stranih registarskih oznaka.

Njom su iz Nemačke ka Bugarskoj putovala dvojica stranih državljana koji su koristili traku namenjenu onima koji nemaju ništa za prijavljivanje.

Foto: Uprava carina Republike Srbije

Prilikom susreta sa carinicima, oba putnika su to i potvrdila, rekavši da sa sobom nose samo lični prtljag i ukupno 4.700 evra.

Međutim, nakon detaljne kontrole i ličnog pretresa koji su usledili, kod obojice muškaraca je u donjem vešu pronađeno po 50.000 evra, prethodno umotanih u čarape.

Putnicima je vraćen dozvoljeni iznos od po 10.000 evra, dok je ostatak sume privremeno zadržan do okončanja prekršajnog postupka.

Foto; Uprava carina Republike Srbije

Prethodnog dana je kod domaćeg državljanina, koji je sam putovao mercedesom stranih registarskih oznaka, u džepovima i ličnoj torbici otkriveno preko 25 hiljada evra.

On je tvrdio da ne zna koliko novca ima kod sebe, ali da je reč o sumi ne većoj od 7.000 evra, da bi potom detaljnim pregledom i ličnim pretresom carinici kod njega pronašli 15.500 evra više od dozvoljenog iznosa koji se preko granice može preneti bez prijavljivanja.

nsuzivo.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti