Претрага
Претрага
Close this search box.

SASLUŠANA DVA NOVA SVEDOKA U ISTRAZI UBISTVA MALE DANKE: “Da li je Janković možda tim autom premestio telo?”

foto: PRINTSCREEN/FACEBOOK

U Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru završeno je saslušanje dva nova svedoka u istrazi ubistva Danke Ilić (2) iz Bora, koju su, kako se sumnja, usmrtili radnici JKP “Vodovod” iz Bora, Dejan Dragijević (50) i Srđan Janković (50).

U pitanju je svedok Goran Pavić, direktor JKP “Vodovod” iz Bora, koji je, podsetimo, dao ostavku nakon hapšenja Drgaijevića i Jankovića. Pored njega saslušan je i prijatelj osumnjičenog Srđana Jankovića, od koga je Janković ranije često pozajmljivao autombil.

“Sada već bivši direktopr borskog ‘Vodovoda’ dao je izjavu vezanu za putne naloge od 26. marta kada je Danka nestala i sve podatke o tome kada su uhapšeni otišli na intervenciju toga dana, kada su se vratili, ko ih je od kolega video, šta su pričali sa kolegama i da li on nešto o tome zna šta su pričali sa kolegama. Takođe, pitan je i o svemu što je vezano za njihovo kretanje i narednih dana, do hapšenja 4. aprila, odnosno da li su koristili slušbeno vozilo i narednih dana, da li su eventualno bez prijave uzimali vozilo”, kaže izvor i dodaje da je drugi svedok Jankovićev prijatelj odgovarao na pitanja u vezi sa automobilom:

“Pitali su Jankovćevog prijatelja da li je Jankoviću pozajmljivao automobil u periodu od 26. marta do 4. aprila kada je Janković uhapšen, ne bi li se eventualno došlo do saznanje da li je Janković možda tim autom premestio telo. Tužilaštvo će upoređivati izjave svedoka sa izjavama osumnjičenih i drugih svedoka, a ako dođe do određenih poklapanja, može se reći da će doći do pomaka u istrazi, kada je reč o otkriću lokacije gde je premešteno telo Danke Ilić”, kaže izvor.

Podsetimo, Srđan Janković iz borskog sela Luka i Dejan Dragijević iz sela Zlot terete se da su 26. marta u Banjskom polju službenim automobilom JKP “Vodovod”, čiji su radnici, udarili devojčicu Danku koja je izašla na put.

“Kako je Dragijević potom priznao na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru, on je izašao iz kola i stavio devojčicu u zadnji deo. Nastavili su, kako je rekao da voze, a onda se devojčica, koja je posle udarca kolima bila unesvesti, probudila, pa ju je Dragijević, po sopstvenom priznanju, zadavio”, podseća izvor i dodaje da je Dragijević rekao da su telo bacili na deponiju u Banjskom polju, ali da je telo 28. marta premešteno na drugo mesto.

Kurir/Mondo/U. M.

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti