Претрага
Претрага
Close this search box.

SKANDAL U BEOGRADSKOJ GIMNAZIJI Profesor na ekskurziji SPOPADAO UČENICE, roditelji obavestili policiju

pexels

Profesor beogradske Filološke gimnazije B.DŽ. napravio je skandal na maturskoj ekskurziji u Italiji gde je, kako nezvanično saznaje “Blic”, omogućio maturantima da dođu do alkohola i da ga konzumiraju a zatim je, prema rečima svedoka, “sa njima pio, nedolično se ponašao i spopadao učenice”.

Učenice koje su bile na “meti” B.DŽ. su odmah prijavile drugim profesorima da ih ovaj uznemirava i da se nedolično ponaša. Po povratku sa ekskurzije sve su ispričale roditeljima koji su razgovarali sa direktorkom škole i obavestili policiju o nemilom događaju.

Uprava gimnazije potvrdila incident

Da je do incidenta na ekskurziji došlo rečeno nam je i u Upravi Filološke gimnazije.

– Prijavljeno je uznemiravanje. Preduzete su sve zakonom predviđene mere: pokrenut je disciplinski postupak i suspenzija. Došlo je do raskida radnog odnosa. Profesor više nije član kolektiva naše škole. O svemu su obaveštene nadležne institucije – kratko su rekli za “Blic” nadležni iz Filološke gimnazije.

Oni nisu želeli da preciziraju do kakvog je tačno “uznemiravanja” došlo, ali su apelovali na odgovorno postupanje u vezi sa ovim slučajem zbog Zakona o zaštiti podataka o ličnosti jer pored punoletnih, u ovom incidentu bilo je i maloletnih učenika.

I u Ministarstvu prosvete potvrđeno je za “Blic” da je došlo do incidenta na ekskurziji za koji su blagovremeno po protokolu obavešteni od strane nadležnih iz Filološke gimnazije.

– U svakoj pojedinačnoj situaciji zlostavljanja ili nasilja učenika nad učenikom, učenika nad nastavnikom i nastavnika nad učenikom reaguje i postupa škola, a Ministarstvo prati postupanje ustanova. Povodom incidenta u Italiji, škola je odmah po povratku suspendovala nastavnika i protiv njega je pokrenut disciplinski postupak. Disciplinski postupak nije krivični postupak, zaposlenom se izriču mere, a ne kazne i sankcije – kažu u Ministarstvu prosvete.

Profesor suspendovan, pa dao otkaz

Dodaju da je, s obzirom na to da je zaposleni posle pokrenutog disciplinskog postupka i rešenja o udaljenju sa rada podneo zahtev za raskid radnog odnosa, doneto rešenje o prestanku radnog odnosa.

– Najteža mera disciplinskog postupka je prestanak radnog odnosa do koga je i došlo. Škola je odmah po povratku dece sa ekskurzije organizovala podršku učenicima i održava stalnu komunikaciju sa roditeljima učenika – kažu u Ministarstvu prosvete.

Kako saznaje “Blic”, šta se tačno dogodilo na ekskurziji utvrdiće istraga jer je čitav slučaj preuzelo nadležno javno tužilaštvo i MUP, koji i dalje sakupljaju dokaze u vidu izjava vinovnika incidenta i svedoka kako bi odredili za koje krivično delo će teretiti B.DŽ.

Blic

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti